Najnovije

VUČIĆ DRAŽI DAČIĆA I PALMU NA TIHOJ VATRI: Čekaju poziv k'o zapete puške!

Srbija će prema najavama mandatara i lidera SNS-a Aleksandra Vučića sledeće nedelje dobiti novu vladu, a imena ministara, kao i broj resora koje će dobiti Socijalistička partija Srbije, saznaće se u ponedeljak nakon sednica GO socijalista i naprednjaka.

Vučić i Dačić (Foto: Jutjub)

Kako saznaje "Alo", sednice GO Srpske napredne stranke i SPS-a biće održane u prvim danima naredne nedelje, a uslediće predlog mandatara Aleksandra Vučića Skupštini Srbije da se u roku od 24 sata zakaže sednica na kojoj će on izneti svoj ekspoze i predložiti ministre.
- Ulazi se u završnu fazu, trebalo bi uskoro očekivati održavanje sednica GO SNS-a i SPS-a na kojima će se ozvaničiti ponovna saradnja dve stranke i podeliti resori - kaže izvor iz Vlade Srbije.
Da još nije sve gotovo, ali da se posao bliži kraju, potvrđuje Dragan Marković Palma, jedan od lidera koalicije SPS-JS.
- Još Dačić i ja nismo dobili poziv za razgovore od Aleksandra Vučića, ali očekujemo da će se sve to vrlo brzo završiti. Ono što je sigurno je da će u ponedeljak biti održana sednica vrha SPS-a na kojoj ću i ja biti prisutan i tada ćemo sve znati, koliko resora dobija naša koalicija i ko će je predstavljati u Vučićevom kabinetu - kaže lider Jedinstvene Srbije.
On dodaje da još nikakvog zvaničnog razgovora, osim onog u Skupštini Srbije između SNS-a i koalicije SPS-JS, nije bilo i da su sve ostalo medijska nagađanja.
U SPS-u nam je potvrđeno da je za ponedeljak zakazana sednica GO na kojoj će lider Ivica Dačić funkcionerima stranke izneti ponudu premijera Srbije i ukoliko je socijalisti prihvate, odmah će se odlučivati i o imenima ministara.
- Još nije poznato da li će osim spoljnih poslova i energetike socijalisti od Vučića dobiti i treći resor, ali ukoliko im premijer poveri zdravstvo ili prosvetu, osim Ivice Dačića i Aleksandra Antića, realno je očekivati povratak Slavice Đukić Dejanović u ministarsku fotelju - kaže sagovornik iz vrha SPS-a.
- Još se ne zna kada će biti održana sednica GO i Predsedništva SPS-a. Svi čekamo odluku mandatara i tokom sledeće nedelje, kao što je i sam Aleksandar Vučić rekao, možemo očekivati formiranje Vlade Srbije - kaže sagovornik iz SNS-a.
Tončev: SPS da ne bude otirač za cipele SNS!
Član Predsedništva SPS-a Novica Tončev kaže za “Alo!” da je najvažnije da socijalisti sačuvaju obraz. “Verujem da ćemo u ponedeljak definisati konačnu platformu za ulazak u Vladu. Ja ću izneti svoje mišljenje pre nego što podržim Dačićev predlog da SPS bude deo Vlade Srbije. Važno je da sačuvamo obraz, da ne budemo otirač za cipele i da ne izneverimo svoje glasače, a funkciju u izvršnoj vlasti ne tražim za sebe niti bih je prihvatio”, rekao je on. Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA