Najnovije

ŽREB ZA PREDSEDNIČKE IZBORE: Janković prvi na listi, Vučić šesti! (FOTO)

BEOGRAD - Na žrebu u Republičkoj izbornoj komisiji odlučeno je ko će biti na kom mestu na listiću za predsedničke izbore 2. aprila.

Predsednički izbori (Foto: Jutjub)

Redosled na listiću: Saša Janković - 1; Vuk Jeremić - 2; Miroslav Parović - 3; Saša Radulović - 4; Luka Maksimović/LJubiša Preletačević - 5; Aleksandar Vučić - 6;
Boško Obradović - 7; Vojislav Šešelj - 8; Aleksandar Popović - 9; Milan Stamatović - 10; Nenad Čanak - 11;
Žreb je sproveden na sednici RIK-a na kojoj pravo prisustva ima i po jedan predstavnik svakog predlagača kandididata. 

Kandidati su Aleksandar Vučić, koga je predložila vladajuća većina, Saša Janković, koji je kandidat grupe građana "Za Srbiju bez straha", lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kandidat grupe građana "Moramo bolje" Vuk Jeremić, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, predsednik pokreta DJB Saša Radulović i kandidat DSS Aleksandar Popović. 
U izbornu trku ulazi i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, kao i kandidat grupe građana "Beli - Samo jako" Luka Maksimović, koji je poznat kao LJubiša Preletačević Beli. 
Žrebanje se obavilo tako što se iz jednog providnog bubnja izvlači kugla u kojoj je list sa imenom i prezimenom kandidata i nazivom predlagača, a neposredno nakon toga iz drugog providnog bubnja se izvači list na kome je upisan redni broj koji će taj kandidat imati na listi kandidata. 
Kugle moraju biti neprovidne, moraju imati iste dimenzije, boju, masu i druge karakteristike. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA