Najnovije

POČELA BITKA ZA DEIR HAFER: Opkoljene teroriste iščekuje sigurna smrt! (MAPA)

Jedinice Sirijske arapske armije, predvođene Tigrovim snagama, koje su početkom godine krenule u oslobađanje istočnih delova pokrajine Alepo, stigle su pred kapije poslednjeg uporišta Islamske države u toj pokrajini - grada Deir Hafer.

SAA (Foto: SAA)

Tokom današnjeg dana, sirijske snage oslobodile su preostala dva sela koja se nalaze sa južne strane Deir Hafera i sada, po prvi put posle 2013. drže grad na nišanu. Osim obezbeđivanja južnog prilaza Deir Haferu, jedinice SAA trenutno vode borbe i za selo Amadija, koje se nalazi na severnom ilazu u grad.

Iako su jedinice SAA već počele da ulaze u borbe sa teroristima na južnim krajevima Deir Hafera, očekuje se da će, nakon ulaska u Amadiju, glavni udar sirijskih snaga uslediti sa zapadne strane, duž auto-puta Alepo-Raka, koji ovom gradu daje dodatni strateški značaj.  Osim ovih akcija, jedinice SAA vode borbe na velikom broju tačaka duž linije razdvajanja sa Islamskom državom u pokrajini Alepo, koja se iz dana u dan pomera u korist vlade u Damasku.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA