Najnovije

”Raspberry Pi” treća najprodavanija računarska platforma na svetu

”Raspberry Pi” se na tržištu pojavio pre pet godina - 2012, i već tada zaintrigirao brojne komputerske entuzijaste i ljubitelje "uradi sam" koncepta kada su računari u pitanju.
NJegova minijaturna ergonomija i izuzetno niska cena obezbedili su mu put do mnogih kupaca, a nije nevažno da je ”Raspberry Pi” primenjiv i iskoristiv u mnogim situacijama kada "klasični PC" ne može da posluži. 
Danas je ”Raspberry Pi” postao prepoznatljiv i sveprisutan brend, a na proslavi njegovog petog rođendana, Iben Apton, osnivač Fondacije "Raspberry Pi" saopštio je da je njihova platforma postala treća najprodavanija na svetu Ovaj računar nalazi se odmah iza nedodirljivih Vindovs PC i Epl Mekintoš rešenja. 
”Raspberry Pi” je do sada prodat u 12.5 miliona primeraka, što predstavlja veliki uspeh, a Apton tvrdi da im je ovaj broj obezbedio mesto u istoriji. 
“Komodor 64 je sve do nedavno bio treća najpopularnija računarska platforma u istoriji, ali sada smo to mi! Da, treći smo, nakon PC-a i Mac-a, mislim da je to dovoljan razlog za slavlje", rekao je. 
Treba istaći da ovo baš i nije najbolje poređenje, jer su komparirani svi modeli Rasbperry Pi sa samo jednim modelom iz Komodor serije. Istina, Komodor 64 je bio i ostao legendarni primerak, ali nije jedini Komodor koji se pojavio na tržištu. 
Ipak, kompanija je vrlo zadovoljna prodajnim rezultatima i ostvarenom pozicijom.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA