Najnovije

AMERIKA TVRDI: Pjongjang lansirao raketu sa istočne obale, Tramp bez komentara

Severna Koreja lansirala je u subotu raketu u blizini Sinpa, na svojoj istočnoj obali, a raketa je eksplodirala gotovo odmah pošto je lansirana, izjavio je portparol Pacifičke komande SAD Dejv Benem.

Lansiranje rakete "Unha-3" (Foto: Jutjub)

Pacifička komanda SAD detektovala je i ispratila ono za šta ocenjuje da je lansiranje severnokorejske balističke rakete u subotu 11:21 sati po havajskom vremenu, odnosno u 21:21 sati po griničkom vremenu, rekao je Benem, koji je i komandant američke mornarice, prenosi danas Rojters.
"Raketa je eksplodirala skoro odmah nakon lansiranja. Još procenjujemo o kom tipu rakete je reč", naveo je američki vojni portparol. Severna Koreja obeležila je u subotu 105. godina od rođenja svog osnivača Kim il-Sunga vojnom paradom u Pjongjangu, u trenutku kada rastu napetosti u regionu zbog nuklearnih i raketnih programa te zemlje. Tokom parade Severna Koreja predstavila je, kako se čini i novu interkontinentalnu balističku raketu (IBCM). Vojska Severne Koreje zapretila je u petak da će "nemilosrdno opustoštiti" SAD ukoliko odluče da napadnu tu zemlju. Prethodno je američka televizija En-Bi-Si njuz, pozivajući se na upućene obaveštajne američke zvaničnike, objavila da su SAD spremne da pokrenu preventivni udar konvencionalnim naoružanjem na Severnu Koreju ukoliko dođe do još jednog nuklearnog testa.

Tramp upoznat sa lansiranjem i nema komentar

Američki predsednik Donald Tramp i njegov vojni tim upoznati su sa informacijom da je Severna Koreja lansirala raketu u subotu, saopštio je danas američki ministar odbrane DŽim Matis.
Tramp nije izneo nikakav komentar s tim u vezi, rekao je Matis, prenosi danas Rojters. Da vidite kakav drastičan zaokret je Tramp napravio u svojoj politici, pogledajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA