Najnovije

JUŽNA DARAJA PRED PADOM: Sirijska armija nema odgovor na neprekidni nalet džihadista! (FOTO/VIDEO)

Uprkos celodnevnom zasipanju bombama njihovih položaja i junačkom otporu koji pružaju borci Sirijske arapske armije na malom prostoru sa južne strane reke koja deli pokrajinsku prestonicu Daraju na dva dela, džihadisti sirijske Al Kaide i tzv. "Slobodne sirijske armije" (SSA) koju otvoreno podržavaju SAD i Turska, nastavljaju sa neprekidnim naletima.

Daraja (Foto: JuTjub)

Tokom današnjeg dana džihadističke snage uspele su da zauzmu još jedan deo gradske četvrti Mansija. U borbama u kojima je teritorijalni gubitak vladinih snaga u gradskoj četvrti dostigao 80%, nastradalo je najmanje 11 sirijskih vojnika. Ofanziva na Mansiju trajve već tri nedelje, tokom kojih su, iako suočeni sa neverovatnim brojem naleta sirijske i ruske avijacije i artiljerijsko-raketnih jedinica, uz žestok otpor prekaljenih boraca južnog fronta, džihadisti vršili masovne napade svakoga dana, u kontinuitetu koristeći se samoubilačkim odredima. DŽihadističko medijsko krilo objavilo je fotografije bombardovanja ovog dela Daraje:


SAA je objavila snimke koji prikazuju žestok otpor koji pružaju regularne vojne snage u Daraji: Na severu sirijske pokrajine Hame, situacija na frontu se odvija u korist Sirijske armije. Više o novim uspesima Tigrovih snaga, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA