Najnovije

Rama hoće rat, Šiptari spremaju haos na Kosovu!

Albanski premijer Edi Rama, koji već godinama u svakoj prilici provocira Srbe i Srbiju, otvoreno je zapretio Beogradu krvavim ratom!

Edi Rama (Foto: Sinhua)

Rama je u intervjuu za briselski magazin "Politiko" čelnicima EU poručio da će, ako njegova zemlja ne uđe u EU, doći do ujedinjenja Albanije i Kosova!?! Iako je potpuno jasno da je poziv na ujedinjenje Albanije i južne srpske pokrajine zapravo poziv na novi rat na Balkanu, iz EU su mlako reagovali na ovu pretnju. Kako je EU odreogovala na pretnje Edija Rame pogledajte OVDE.

Poruka Evropi

Edi Rama je izjavio da "neki albanski nacionalisti žarko žele da vide Albaniju ujedinjenu sa Kosovom".
- To nije moja želja, ali je moguća opcija u slučaju zatvorenih vrata EU. Jedini način da se održe mir i saradnja na Balkanu jeste da evropska perspektiva ostane jasna za sve zemlje našeg regiona. Niko ne želi male saveze, svi žele u veliku uniju. Ali, ako nema nade, perspektive i mesta, onda naravno mali savezi mogu da se dogode - "objasnio" je Rama, da bi zatim Evropi otvoreno zapretio novim sukobima (!?!):
- Ako bi Balkan poludeo zbog obustavljanja proširenja EU, građani cele Evrope bi doživeli noćnu moru...
Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da je sada sve jasno i da bi Evropa morala da reaguje na strašnu pretnju albanskog premijera.
- Albanci nikada nisu odustali od koncepta "velike Albanije" i to nije samo problem Srbije već celog Balkana i Evrope. Hoće li se neko oglasiti protiv toga iz EU i sveta? Čisto sumnjam... A hajde da razmislimo šta bi bilo da je Vučić kojim slučajem rekao da je moguće ujedinjenje Srbije i RS ako ne uđemo u EU? Siguran sam da bi se svi u Briselu odmah oglasili i optužili Srbiju za ugrožavanje mira. Ovo je, nažalost, samo nastavak pogubne politike dvostrukih standarda koja nikome ne može doneti ništa dobro - naglašava Dačić.
Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da Rama želi da uceni Evropu i izazove novi rat na Balkanu.
- Nije prvi put da Rama preti. Ujedinjenje Albanije i Kosova nemoguće je mirnim putem i bez velikog rata i velike nesreće. Rama će ponavljati ovakve izjave i nastaviti da ucenjuje EU sve do momenta kada mu Brisel ne bude jasno stavio do znanja da je to neprihvatljivo i strogo kažnjivo - naglašava Vulin.

Povod za nasilje

Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM, kaže da je sada očigledno da je Albanija glavni remetilački faktor na Zapadnom Balkanu.
- Rama govori o ujedinjenju s Kosovom, što znači pripajanje dela srpske teritorije. Jasno je da on vodi antisrpsku politiku, a njegove reči rasplamsavaju albanske ekstremiste koji samo čekaju povod za nasilje... - upozorava Drecun.

Šiptari spremaju haos na Kosovu!

Albanski ekstremisti iz naselja Bošnjačka mahala na severu Kosovske Mitrovice planiraju da u narednih nekoliko dana, uoči odluke francuskog suda o izručenju Ramuša Haradinaja, izazovu sukobe sa Srbima, piše Informer!
- Ekstremisti koji sebe nazivaju B13 spremaju sukobe. Vrlo su agresivni, ne plaše se policije i naoružani su. Imamo informacije da spremaju ozbiljne incidente - kaže izvor.
Regionalni šef Kosovske policije Željko Bojić rekao je da je juče privedeno petoro albanskih mladića zbog sumnje da su pokušali da izazovu nerede. Sat vremena kasnije, Albanci iz Bošnjačke mahale pretukli su Bojana Staletovića (31), koji je zadobio povrede glave i ruku.
- Imali su fantomke. Jednom sam uspeo da je skinem. Dok su me tukli, vikali su: Alahu akbar! - ispričao je Staletović novinarima.
Nenad Popović poručio da Edija Ramu proglasiti za personu non grata. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Teroristi su u potpunosti predali planinski masiv Zabadani Hezbolahu i Sirijskoj arapskoj armiji i time su okončane borbe na sirijsko.libanskoj granici. Pogledajte narod slavi u oslobođenim naseljima:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA