Najnovije

BOŽIJI UDAR SEJE STRAH MEĐU ISLAMISTIMA! Misteriozni snajperisti ubijaju vođe ID poreklom iz SSSR!

Rusko Ministarstvo odbrane ne želi da pruži nikakve informacije medijima o operaciji koju su novinari nazvali “Božji udar”, tako da samo možemo pretpostavljati da li se radi o slučajnosti ili planiranoj likvidaciji vođa takozvane Islamske države koji su poreklom iz bivšeg Sovjetskog Saveza, a koju verovatno sprovode pripadnici ruskih specijalnih službi i njihovi saveznici.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Naime, 17. aprila je u iračkom gradu Tal Afar, u blizini Mosula, ubijen takozvani “emir Kavkaza”, jedan od najbližih saradnika vođe ID, Abu Bakra Al-Bagdadija. Vest je prenela televizija Al-Sumaria, a potvrdile su je i iračke obaveštajne službe.
Novinarima Al-Sumarije je jedan od svedoka likvidacije “emira Kavkaza” rekao da je ubijen u operaciji “Božji udar“.
Jedan od najviših vođa terorista Islamske države je rano ujutro napustio svoju kuću i odjednom pao. Nakon što su videli da je “emir” mrtav od prostrelne rane, njegovi čuvari nisu mogli da vide napadače. Teroristu je najverovatnije ubio snajperista. Nakon njegove smrti ID je u Tal Afaru proglasio “ratno stanje”. Teroristi su pretražili ceo grad u potrazi za snajperistima. Nakon pretrage nisu pronašli nikoga.
Treba napomenuti da ovo nije prva žrtva u operaciji “Božji udar”. Naime, 4. aprila je nepoznati snajperista eliminisao Abu Muhajira Al-Rusija, još jednog saradnika Al-Bagdadija. Zajedno s njim je ubijeno i njegovih 6 telohranitelja. I u tom slučaju su snajperisti nestali bez traga. Postoje izvještaji i o drugim likvidacijama “Božjeg udara”, ali likvidirani teroristi nisu bili visoko pozicionirani kao navedena dva gospodara rata.
Ono što povezuje mete, “emira Kavkaza”, Abu Muhajira Al-Rusija i druge žrtve nepoznatih strelaca, je da su svi bili državljani bivšeg Sovjetskog Saveza, odnosno Zajednice Nezavisnih Država koju čine zemlje koje u ekonomskom i bezbednosnom smislu usko sarađuju s Moskvom.
Poznato je da Islamska država regrutuje ekstremiste iz bivšeg Sovjetskog Saveza, najviše iz država centralne Azije i Rusije. Zbog ćutanja ruskog Ministarstva odbrane, uklanjanje “bivših sovjetskih” terorista na ovaj način se službeno može smatrati “slučajem”.
Slična ubistva su se ranije dogodila u Bagdadu, gde je ubijen veći broj lokalnih komandanata, a radilo se o njihovom međusobnom obračunu. Moguće je i da se u vrhu Islamske države sprovodi unutrašnja čistka. Ali, ostaje činjenica da “Božji udar”, kako su novinari nazvali ove ciljane likvidacije terorističkih vođa, bez ikakvih problema odrađuju vrhunski profesionalci. Koja su najveća iznenađenja ovogodišnje parade za Dan pobede pogledajte OVDE.
Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA