Najnovije

ISPALILI SEVERNU KOREJU: Evo šta su Hrvati oteli Kim DŽong Unu!

Hrvati su presrećni zbog najave jednog velikog događaja koji je prvobitno trebalo da bude održan u Severnoj Koreji.

Zagreb (Foto: Jutjub)

Međunarodna džudo federacija oduzela je Severnoj Koreji organizaciju juniorskog Svetskog prvenstva zbog bezbednosnih rizika i tenzija te zemlje sa Južnom Korejom i SAD. Odlučeno je da se juniorsko Svetsko prvenstvo održi od 18. do 22. oktobra u Zagrebu. Komšije su presrećne zbog toga i najavljuju ovo kao veliku vest i potvrdu svoje odlične organizacije velikih sportskih događaja.
Kako prenose hrvatski mediji, Pprvenstvo je trebalo da bude održano u Severnoj Koreji, međutim zbog nestabilne političke situacije u tom delu sveta, ali i niza drugih problema, Izvršni odbor IJF-a doneo je odluku da se prvenstvo odgodi do trenutka u kom politička situacija na međunarodnom nivou, kao i svi drugi organizacijski uslovi ne budu u potpunosti zadovoljeni. 
Nakon niza sastanaka i poseta Severnoj Koreji, IJF je u nekoliko navrata organizatoru prvenstva, severnokorejskom ministarstvu sporta i nacionalnom džudo savezu, ukazivao na logističke probleme kao što su loša povezanost glavnog grada Pjongjanga s ostatkom sveta, sigurnost učesnika, nemogućnost prenosa uživo putem interneta i slično.
Odluka o oduzimanju organizacije takmičenja doneta je nakon što su pojedine reprezentacije "odbile da učestvuju, a neke su izrazile zabrinutost u vezi sa učešćem njihove dece na turniru".
Pročitajte OVDE i zašto su Rusi oštro opomenuli Srbiju. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA