Najnovije

STRAŠNO UPOZORENJE: Sin vođe Albanaca u Srbiji priprema terorističke napade, ima paravojsku od 1.500 ljudi!

Osnovano se sumnja da Fatim Musliu (31) iz Bujanovca, sin predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Jonuza Muslijua i predsednika opstine Bujanovac, sprema terorističke napade u narednim danima na teritoriji Srbije, tvrdi za Srbija Danas politički analitičar i medijski strateg Saša Borojević.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

On kaže da će napad zavisti od odluke francuskih vlasti da li će Ramuša Haradinaja isporučiti Srbiji. - 1.500 naoružanih Albanaca iz paravojne formacije " Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca" čekaju sutra vesti iz Pariza i spremni su da otpočnu oružani napada na srpsku Žandarmeriju u slučaju da Haridinaja isporuče Srbiji. Glavni sponzor je predsednik Opštine Bijanovac - priča Borojević.

Velika napetost na Kosovu

Na Kosovu, prema njegovim rečima, vlada velika napetost. - Nakon kraćeg boravka na Kosovu moram da kažem da se u vazduhu oseća napetost, strah ali i spremnost i odlučnost Srba da brane svoje ognjište! Situacija je vrlo,vrlo napeta. Svi su u strahu a u Bošnjačkoj mahali, naselju u Kosovskoj Mitrovici, niko više ni ne svraća, iako je tamo roba najjeftinija. Oni koji tamo žive idu isključivo kolima. Bukvalno projure kroz puste ulice. Borojević dodaje da bi napade jedino moglo da spreči "brzo hapšenje terorista". - Napadi paravojnih formacija bi mogli biti sprečeni ukoliko se primeni krivični zakon Republike Srbije. Žandarmerija Srbije i Vojska Srbije bi u narednih 24 sata trebalo da privedu gospodina Jonuza Muslija zbog izjava koje urušavaju ustavni poredak Srbije - zaključuje Borojević. Podsetimo, Jonuz Musliu je  izjavio da Edija Ramu smatra jedinim legitimnim predsednikom. Više o tome čitajte OVDE.

Musliu da krivično odgovara

Profesor krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Milan Škulić smatra da izjave predsednika albanskog nacionalnog veća iz Bujanovca Jonuza Musliua o Velikoj Albaniji predstavljaju političku nekulturu i provokaciju, koje zahtevaju pažnju nadležnih organa, ali ne i pokretanje krivičnog postupka. - Tek ukoliko bi počeo da poziva na otcepljenje dela Srbije ili promenu ustavnog uređenja, odnosno preduzeo neku konkretnu akciju, Musliu bi mogao da krivično odgovara kao izvršilac ili podstrekač - rekao je Škulić. On smatra da izjave Musliua da su Preševo, Bujanovac i Medveđa deo Albanije i da mu je predsednik Edi Rama (premijer Albanije) još uvek ne zahtevaju pažnju tužilaštva, već pažnju policije i BIA, ali, kaže, nisu u "kriminogenoj zoni". Škulić dodaje da bi, inače, eventualno pokretanje postupka u ovom trenutku Musliu mogao da iskoristi da od sebe napravi žrtvu. Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA