Najnovije

NOVAK JE U SVAĐI SAM SA SOBOM: Obradović progovorio o sukobu sa Đokovićem!

Đoković ima konflikt pre svega sa samim sobom, a ja sam se našao u sredini toga jer sam svesno izazvao sukob s njim da bih ga probudio, kaže Bogdan Obradović.

Nekada obednički tim: Đoković i Obradović (Foto: Sinhua)

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije je u intervjuu za španski sportski list "As" potvrdio da je imao sukob sa Đokovićem. Obradović je takođe istakao da bi za Đokovića učinio sve i da je namerno ušao u konflikt s njim, pre svega zato što je promenio način ishrane. Novak je pre dve godine izbacio meso sa jelovnika i prešao na vegansku ishranu, što znači da jede samo hranu biljnog porekla, i to nekuvanu.

Loše teorije

Obradović misli da je upravo to razlog Noletovih slabijih rezultata u poslednje vreme. Naš as je od prošlogodišnjeg Rolan Garosa izgubio više od 8.000 bodova i pao na drugo mesto ATP liste. - Imao sam više puta problem sa Novakom zbog njegovog načina ishrane. On je sjajan momak, međutim, dopušta da ga vode različite teorije, koje su loše po njega. Ako Felps uživa dok jede u kući svoje bake, i posle obori svetski rekord, šta je onda problem - kazao je Obradović i dodao: - Đoković ima konflikt sa samim sobom, a ne sa mnom. To sam nedavno rekao i Toniju Nadalu kad me je pitao. Ja sam se samo našao u sredini svega toga. Novak zna da sam ja iz dubine duše uz njega i da bih uradio sve što je najbolje po njega. Mnogo ga volim, ali uvek ću mu reći ono što mislim. Čak sam i izazvao sukob sa Novakom jer želim da ga probudim. Sad ćemo da vidimo reakciju. Osim što je promenio ishranu, drugi teniser sveta je počeo i da meditira, a Obradović smatra da je to sve negativno uticalo na srpskog asa. - Novak je prošle godine smanjio broj treninga, različito se hranio, više vremena provodio u meditacijama nego na treningu. Odrekao se normalnih rutina. U tenisu, kada promenite reket, promeni vam se i igra. Zamislite šta se događa kada promenite pristup. Ranije je vikao, ali sada ima partija u kojima ne pokazuje nikakve emocije. Ne prenosi takmičarsku energiju koju ima. Kao da mu je neko odneo energiju, ali ne znam gde - objasnio je Obradović.

Koristi izgovore

Đoković je u više navrata isticao da mu prvo mesto na ATP listi nije više prioritet i da mu je sad važnija porodica. Obradović smatra da su to samo izgovori. - Nešto je prošlo kroz njegovu glavu. Trebalo bi da pronađe ravnotežu. Federer ima četvoro dece, ali maksimalno igra. Novak je sišao sa trofejnog puta i izgubio se u šumi - zaključio je Obradović.

Imaz nije kriv

Obradović smatra i da guru Pepe Imaz, koji radi sa Novakom u poslednjih godinu dana, nije glavni krivac za pad našeg asa. - Odavno znam za Imaza. Na jednom čelindžeru u Segoviji sam trenirao neke momke koje je napustio. Rekao je da više novca može da zaradi psihološkim treninzima. Tačno je da treba pripremiti i um, ali posle treba i udariti milione loptica na treninzima. Nemam ništa protiv njegovog rada, ali za Novaka je sada krucijalno da ne smanjuje količinu treninga, niti da menja način ishrane - istakao je Obradović.

Nole ponovo jede meso?

Španci su u intervjuu sa Obradovićem objavili i da je bivši selektor Srbije rekao kako Novak ponovo jede meso. Teniski stručnjak je, međutim, demantovao da je tako nešto rekao. Kako je kasnije objasnio, on je hteo samo da kaže da bi za Novaka bilo dobro da ponovo počne da jede meso. - Nisam video taj intervju, ali to je malo izvučeno iz konteksta. Ja sam samo hteo da kažem da bi Novak trebalo da se hrani kao što se i ranije hranio dok je bio najbolji na svetu. On je naš najbolji teniser, poznajem ga mnogo godina i samo mu želim sve najbolje. A to šta on sad jede ili ne jede ja ne znam - izjavio je Obradović. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA