Najnovije

U PRATNJI RUSKIH SUHOJA: Amerikanci u povlačenju! Sirijske snage izbijaju na iračku granicu! (VIDEO/MAPA)

Ne obazirući se dalje na napad aviona Američke koalicije, Sirijska arapska armija nastavila je snažno napredovanje duž autoputa Damask-Bagdad.

Pod budnim okom Su-30 (Foto: JuTjub, public)

Prema saopštenju sirijskog generalštaba, preuzeta je kontrola nad područjem Karbat Zarka, a sirijske snage na terenu imale su celodnevnu pratnju ruskih lovaca Su-30. Kamere ruske agencije Ruptli, takođe su bile na terenu:
Područje Karbat Zarka nalazi se na oko 50 kilometara od iračke granice i potpunog presecanja američkih snaga na jugu Sirije. Ipak, na 20 kilometara od sadašnje pozicije sirijskih snaga nalazi se gradić Al Tanf, koji drže snage predvođene američkom vojskom na sirijsko-iračkoj granici.
Mapa trenutne situacije:

Tvrdnje i pretpostavke

Kako tvrde "pobunjenički" mediji, amerikanci već vrše pripremne radnje za povlačenje iz Al Tanfa, kako bi izbegli direktan sukob sa elitnim snagama Sirijske arapske armije. Pro-vladini portali, sa druge strane, tvrde da su Rusija i SAD došli do sporazuma prema kom će se sirijske snage zaustaviti na 15 kilometara od grada, koji će, nakon kraćih pregovora, biti predat regularnim vojnim snagama Sirije.  Amerikanci, po svemu sudeći, ipak neće odustati od trke za Deir Ez Zor. Kako navode dobro obavešteni izvori, oni će preostalo vreme iskoristiti da prebace svoje snage i njihove džihadističke sluge dalje na istok. U tom slučaju, najverovatniji prvi cilj biće im grad Al Bukmal na jugu pokrajine Deir Ez Zor. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA