Najnovije

GRUEVSKI PORUČIO AMERIČKOM DIPLOMATI: Evo šta je rešenje krize u Makedoniji!

Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski je rekao da je najbolji i najbrži način da Makedonija izađe iz krize održavanje prevremenih izbora, zajedno sa opštinskim.

Gruevski i Zaev (Ilustracija: Pravda)

On je to naveo u razgovoru sa zvaničnikom američkog Stejt dipartmenta Hojt Brajanom Jiem.
Gruevski je na sastanku sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju izrazio zabrinutost zbog nedavnog nasilja u makedonskom parlamentu, ali i zbog "političkog nasilja" koje je partija SDSM počinila onog dana kada su stavili na glasanje izbor za "paralelnog predsednika Parlamenta", saopštila je ta stranka, prenosi MIA. 
- Ovo političko nasilje koje izvodi SDSM nad tom institucijom, nad pravilima parlamenta, zakonima i Ustavom izaziva bes, a dodatna provokacija bilo je pevanje albanske himne. To se završilo nezakonitim pokušajem da se izabere predsednik parlamenta, van svih procedura, a onda je skupštinska sednica bila prekinuta, bez šanse da članovi parlamenta nominuju drugog kandidata - navodi se u saopštenju VMRO-DPMNE. 
Kako se ističe, ta stranka je zabrinuta da taj presedan stvara lošu praksu, koja bi mogla i u budućnosti da se koristi. 
Američki zvaničnik je kazao da izbor kandidata SDSM-DUI Talata DŽaferija za predsednika parlamenta smatra regularnim i pozvao na brzo formiranje nove vlade, protiv čega je VMRO-DPMNE, jer je zabrinuta da će vlada biti zasnovana na takozvanoj "Tiranskoj platformi", koju je usvojilo nekoliko albanskih partija. 
- VMRO-DPMNE se ne slaže sa nametanjem Tiranske platforme, koja sadrži mnoge sumnjive i kontroverzne elemente, opasne za buduće funkcionisanje države. NJeno prihvatanje nakon decembarskih izbora mnogi birači vide kao prevaru - navodi se u saopštenju VMRO-DPMNE. Pogledajte OVDE šta su jedan drugom obećali Zaev i američki diplomata. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako su maskirani napadači dočekani u Sobranju:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA