Najnovije

NADŽIVEO I PANTELIJU! Umro najstariji čovek na svetu, proživeo vek i po! (VIDEO)

Navodno najstariji čovek na svetu umro je u 147. godini života. Indonežanin Sodimeđo, poznatiji kao Mbah Goto (Deda Goto) rođen je u decembru daleke 1870. godine, prema njegovim dokumentima.

Smrt ga zaboravila - Mbah Goto (foto: Jutjub printskrin)

Dedica Goto bio je okoreli pušač i nadživeo je četiri supruge, a umro je protekle nedelje u svom selu u središnjoj Javi, nakon što se vratio iz bolnice gdje je otišao 12. aprila zbog pogoršanog zdravlja. Kad se vratio iz bolnice, počeo je jesti sve manje i manje hrane i uzimati sve manje vode. Trajalo je to samo nekoliko dana. "Nije tražio puno. Pre smrti samo je želeo da ga mi, njegova porodica, pustimo da ode", ispričao je BBC-ju njegov unuk Suyanto.
U životu se bavio zemljoradnjom i ribarstvom, a imao je staus lokalnog junaka i voleo je da se priseća priča iz života u vreme japanske i holandske kolonizacije. "Život je samo pitanje prihvatanja svoje sudbine puna srca. Ja sam već dugo želeo da umrem", kazao je lokalnim novinama prošle godine.
'Deda Goto' ipak nije bio zvanično priznat kao nastariji živući čovek na svetu, jer je Indonezija počela da beleži rođenja tek 1900. godine. Međutim, Mbah Goto imao je indonezijske dokumente sa svojim datumom rođenja.
Zvanično najstarije živuće ljudsko biće u zabeleženoj istoriji bila je Francuskinja Žana Kalman, koja je umrla 1997. kada je imala 122 godine. Trenutno najstarija (i još živa) osoba je 117-godišnja Jamajčanka Vajolet Braun. A da je čitao ovu knjigu, ne bi toliko živeo. OVDE saznajte koja je nasmrtonosnija knjiga svih vremena. Izvor: jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Čitanje Pantelijinog testamenta: "Bogu hvala, vek i po proživeh..." 
Maratonci - Testamentby FeltonDemarco
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA