Najnovije

PREOKRET: Oštećena Zvezda, a ne Vojvodina? (VIDEO)

Utakmica između Zvezde i Vojvodine na Marakani izazvala je veliku polemiju u srpskoj fudbalskoj javnosti zbog kontroverznih odluka arbitra Srđana Obradovića, koji je svojim odlukama da dodeli Vojvodini diskutabilan crveni karton, kao i diskutabilan penal za Zvezdu uticao na krajnji rezultat utakmice.

Trujić daje for rukom (foto: Jutjub printskrin)

Tim povodom u pregledu kola Superlige Srbije na Areni je odluke glavnog arbitra meča sa Marakane komentarisao Igor Radojičić, sekretar sudijske komisije FSS.
Odmah je usledila analiza najzanimljivijih detalja sa Marakane i dve najspornije odluke koje je doneo Srđan Obradović, ali najpre je pažnja usmerena na 13. minut kada je Trujić izbio sam pred golmana Zvezde, ali su ga igrači Zvezde krajnjim naporom sprečili da postigne gol.   Trujićeva igra rukom U ovoj situaciji bilo je sporno da li je igrač Vojvodine prilikom prijema lopte igrao rukom, jer sudija nije ništa svirao. - Jeste ruka ispod ramena, međutim da nije ispružena ruka, lopta ne bi otišla napred. Igrač koristi ruku da zavara sudiju i uputi loptu napred da bi prvi došao do nje. Trebalo je da bude prekršaj za Zvezdu i žuti karton za igrača koji je to uradio. To je uradio svesno, postoji namera - rekao je Radojičić. Kako sudija nije prekinuo igru zbog ruke, Zvezda je ovde morala sama da rešava opasnu situaciju, a igrač Vojvodine je ostao bez žutog kartona. U ovoj situaciji Zvezda je oštećena, iako ne drastično. Crveni karton
Što se tiče spornih odluka u korist Zvezde, Radojičić je istakao da su obe odluke glavnog arbitra opravdane nakon analize snimaka, ali i podataka koje je dobio u službenom zapisniku posle meča, naročito kada je crveni karton Antića u pitanju. – Po zvaničnom protokolu, koji mi imamo, u objašnjenju stoji da je razlog isključenja Antića korišćenje uvrede i pogrdnih reči prema sudiji. Isti kriterijum bi sudija morao da ima i prema protivničkim igračima.
Vojvodina se žali da se to svuda dešava? – usledila je reakcija voditelja emisije, nakon čega je analizirana cela situacija još jednom.
– Ovde nije bilo prekršaja nad Antićem i on posle prolazi pored Frimponga. I ukoliko su ovi navodi koje imamo iz protokola tačni, to se kažnjava direktnim crvenim kartonom, a ne žutim. Bila je dilema da li je ovde zakačio Frimponga, a za to i ne treba da dobije ni žuti karton, jer nije bilo nekog kontakta, ali sudija nakon toga počinje da trči ka Antiću, jer je očigledno posle toga došlo do tih reči koje je Antić uputio – objasnio je Radojičić.
Penal
Radojičić je i za drugu stiuaciju rekao da je postojao kontakt u kaznenom prostoru i da je bilo osnova za penal. Minimalan kontakt, ali je odluka Srđana Obradovića takva, i treba je poštovati, ističe sekretar sudijske komisije FSS. Ipak, kritikovao je ponašanje napadača u Srbiji, koji kao da jedva čekaju bilo kakav kontakt da teatralno padnu, što nije slučaj u evropskom fudbalu.
– Ova situaija ulazi u konstantu našeg fudbala, a to je da napadači pokušavaju da iskoriste najmanji kontakt u šesnaestercu ili u zoni šuta. To nije uobičajeno u evropskim ligama, dok i odbrambeni igrači ulaze u neoprezno u duel u kaznenom prostoru. Postoje elementi za penal. Ima kontakta, minimalnog. Sudija je svirao kazneni udarac i treba poštovati njegovu odluku.
Igrači traže kontakt, zatim postoje ti teatralni padovi. Ovde postoji minimalan kontakt, sudija je doneo odluku, njegova je odluka i treba je poštovati – istakao je Radojičić.
Pogledajte i kako je objasnio obe situacije i odluke arbitra Obradovića: A Terzić je grmeo da je Zvezda oštećena i protiv Partizana i NApretka, o tome više OVDE. Izvor: Telegraf, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA