Najnovije

SILA SE BUDI: Pogledajte kako će biti ojačana ruska pacifička flota!

Pacifička flota Rusije uskoro će dobiti tri nove korvete, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije na Dan Pacifičke flote koji se obeležava u nedelju.

Brod ruske pacifičke flote (Foto: Jutjub)

- U primorskoj fabrici izvode se finalni testovi korvete ’Savršeni‘, a u bliskoj budućnosti za njom će u sastav flote ući i korvete ’Gromki‘ i ’Heroj Rusije Cidenžapov‘ - navodi se u saopštenju.
Ministarstvo je podsetilo da su u poslednjih nekoliko godina u flotu uključene nuklearne balističke raketne krstarice „Aleksandar Nevski“ i „Vladimir Monomah“, desantni brod „Ivan Karcov“, remorker „Aleksandar Piskunov“, dva protivdiverzantska broda tipa „Gračonok“ i više brodova za podršku, među kojima spasilački brod „Igor Belousov“ sa jedinstvenom opremom.
- Nastavlja se istraživanje i razvoj potencijalnih lokacija za baziranje flote. Trenutno se završava priprema za drugu jedinstvenu naučno-istraživačku ekspediciju Ministarstva odbrane i Ruskog geografskog društva na ostrva Kurilskog arhipelaga Matua, koja će se održati u periodu od juna do septembra 2017. godine - saopštilo je rusko ministarstvo.
Istovremeno su obalski delovi flote dobili raketne sisteme „Bal“, a kao zamenu sistema protivvazdušne odbrane S-300 došao je raketni sistem S-400 „Trijumf“. Pomorska avijacija u Primorju i na Kamčatki dopunjena je modernizovanim protivpodmorničkim avionima Il-38N i helikopterima Ka-29. 
- Letnji period obuke koji počinje 1. juna biće za flotu jednako napet. Posada će morati da pokaže svoje znanje u desetinama velikih vežbi, između ostalog i međunarodnim, kao i da nastavi da obavlja zadatke borbene dužnosti u svetskom okeanu - zaključuje se u  saopštenju Ministarstva. Pogledajte OVDE kako su irački vojnici otvorili vatru na američke avione. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako izgleda ruska pacifička flota:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA