Najnovije

UOČI VANREDNIH IZBORA: Zbog ove stavke u svom programu, Tereza Mej gubi podršku u Britaniji

LONDON - Vođstvo Konzervativne partije britanske premijerke Tereze Mej nad opozicionom Laburističkom strankom donekle je opalo, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja javnog mnjenja, nakon što su obe strane objavile svoje programe za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 8. jun.

Tereza Mej (Foto: Sinhua)

Vladajuća stranka desnog centra i dalje ima velike izglede za pobedu, ali više ne uživa prednost od 20 odsto koja je na samom početku kampanje izazvala spekulacije o ubedljivoj pobedi konzervativaca.
Novinski komentatori upozorili su na negativnu reakciju na plan koji je Mej predložila o rešavanju pitanja rastućih troškova socijalne zaštite starijih ljudi, zbog čega bi mnogi mogli imati veće rashode.
Anketa koju je institut JuGov sproveo putem interneta pokazuje da je podrška konzervativcima opala za pet procenata - na 44 odsto, dok le laburistima porasla za četiri procenata dostigavši 35 odsto, čime se ta opoziciona stranka najviše približila vladajućoj od prošle godine.
Istom anketom je utvrđeno da se 40 odsto glasača protivi predloženom planu o socijalnom osiguranju, dok ga 35 odsto ispitanika podržava. 
Pročitajte OVDE i kome je to laknulo zbog pobede iranskog predsednika Hasana Rohanija?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li je Tereza Mej Putinov prijatelj?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA