Najnovije

"VRATITE NAM PARE": Bregzit će koštati EU - Tereza Mej za EIB zahteva 10 milijardi evra, ali to nije sve!

Britanska premijerka Tereza Mej smatra da Brisel treba da plati Velikoj Britaniji „milijarde funti“ za akcije zemlje u Evropskoj investicionoj banci, prenosi list „Telegraf“.

Tereza Mej (foto: Jutjub printskrin)

Prema mišljenju Mejove, Velika Britanija ima finansijska pravila koja treba razmatrati zajedno sa obavezama tokom pregovora o „Bregzitu“. „Mnogo se raspravlja o tome koje bi trebalo da budu obaveze Velike Britanije, ili kakva imamo prava, s obzirom na novac koji smo uplaćivali u prošlosti. Mi jasno pokazujemo da ćemo poštovati i prava i obaveze“, izjavila je Mejova u intervjuu „Telegrafu“.
Britanska premijerka podsetila je da je Velika Britanija uključena u nekoliko velikih zajedničkih finansijskih i investicionih projekata EU. Zbog toga ova zemlja ima pravo na udeo u konačnom „obračunu“. „Postoji investiciona banka, postoji investicioni fond, postoje i druge oblasti. Kao što znate, to će biti važan deo pregovora“, zaključila je Mejova.
List ističe da je britanska premijerka prvi put pomenula nameru da sačuva svoj udeo u Evropskoj investicionoj banci. Izvori u Vladi Velike Britanije saopštili su „Telegrafu“ da se udeo Velike Britanije u banci procenjuje na oko 10 milijardi evra. A nakon Bregzita, Nemačka se zalaže za sporije pristupanje Srbije EU, pa su tu uslovi promene Ustava, "normalizacije" odnosa sa Prištinom... Opširnije OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bregzit - kraj jednog divnog prijateljstva
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA