Najnovije

NEMA VIŠE POPUŠTANJA: Fejsbuk počeo da gasi profile, ovo nikako ne smete raditi!

Društvena mreža Fejsbuk ugasila je, za manje od mesec dana, 14.000 korisničkih profila zbog pornografije i seksualne iznude, a 33 slučaja odnosila su se na seksualno uznemiravanje dece.

Fejsbuk - mreža svih nas (Foto: pixabay.com)

Korisnici kojima je Fejsbuk ugasio profil objavljivali su eksplicitne fotografije i video snimke, kao i rečenice kojima su direktno pozivali na seks, prenosi Gardijan. Nekoliko njih su često uznemiravali decu tako što su im slali gole fotografije i neprimerene poruke.
Fejsbuk dozvoljava objavljivanje seksualnih sadržaja kao što su ljubljenje, fotografije na kojima su zamućene seksualne aktivnosti ili fotografije u odeći koja asocira na seks, ali sve dok se ti sadržaji kreću među odraslim korisnicima. Društvena mreža takođe dozvoljava i objavljivanje seksualnih šala.
Fejsbuk je već duže vreme na udaru kritika zbog nepravovremenog uklanjanja uznemirujućih i neprimerenih sadržaja. Bi Bi Si  je nedavno pokrenuo istragu u kojoj je otkrio kako ova najpoznatija društvena mreža nije uklonila više od 80% fotografija koje je američka medijska kuća prijavila kao neprimerene. Brojne organizacije i aktivisti za ljudska prava odavno već optužuju Fejsbuk za promociju seksualnog nasilja.
Zaista nećete verovati, ali selfiji na Instagramu i Fejsbuku imaju jednu smrtonosnu posledicu!? Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Fokus.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dnevnjak- Fejsbuk komentar
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA