Najnovije

Evo šta Lazanski kaže na tvrdnje da je sprovodio medijsku propagandu u Makedoniji

Portal KRIK objavio je da je novinar i poslanik SNS Miroslav Lazanski sa pripadnikom srpske tajne službe sprovodio medijsku propagandu u Makedoniji.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Kako navode, Lazanski je medijsku propagandu sprovodio u korist bivšeg premijera Nikole Gruevskog i ruske politike. Lazanski sve negira i navodi da je u Makedoniji bio kao novinar.
Miroslav Lazanski navodi da su tvrdnje portala "glupost" i da na to "ne treba trošiti vreme". 
"Bio sam u Makedoniji, radio sam reportažu za televiziju Republike Srpske, a posle toga je kolumna izašla u politici. Tačno je da sam se video sa Živaljevićem koji radi u ambasadi i sa Stoilkovićem koji je predsednik Demokratske snage Srba u Makedoniji. Pa sa kim da se viđam? Logično je da se vidite i informišete se sa ljudima iz ambasade Srbije. U kakvoj sam ja to kampanji kada sam imao jedan tekst, a potom je i sam Zaev dao intervju za Politiku", navodi Lazanski.
Portal se inače poziva na prisluškivane razgovore za koje tvrdi da su procurili iz makedonske tajne službe. 
Oni ističu da je pripadnik BIA Goran Živaljević, koji je u veče nereda sa demonstrantima ušao u makedonsko Sobranje, 3. marta ove godine pozvao Ivana Stoilkovića, poslanika u makedonskom parlamentu i predsednika Demokratske partije Srba, koji mu je saopštio da je u Skoplju ugostio novinara koji će izvršiti zadatak za njih. Prema transkriptima razgovora on se posle snimanja protesta sastao sa Gruevskim. 
Dan posle toga u "Politici" je objavljena kolumna pod nazivom "Ne damo Makedoniju". 
"Ovi transkripti deo su materijala koji je makedonska obaveštajna služba sakupila prateći i prisluškujući Živaljevića i Stoilkovića. Novinari KRIK, Nova TV i OCCRP videli su izveštaje agencije, transkripte, audio zapise i fotografije. U dokumentima se tvrdi da je makedonska služba imala odobrenje suda da vrši nadzor", piše portal. 
Sakupljeni dokazi, kako agencija tvrdi, pokazuju da je "uz posredovanje Živaljevića i Stoilkovića u martu 2017. godine, novinar i vojno-politički komentator i član parlamenta iz vladajuće SNS stranke Miroslav Lazanski doveden u Makedoniju sa ciljem da izvede propagandne akcije.“ 
Cilj je bio, kako je opisano, da se promoviše ruska politika i Gruevski, ali i bori protiv ulaska Makedonije u NATO. 
Pročitajte OVDE i šta je Pokret socijalista poručio Srbima sa Kosova ukoliko neće kosovsku vojsku.
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lazanski u nedavnom intervjuu govori o trenutnom pregrupisavanju snaga na političko vojnoj sceni.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA