Najnovije

ĐUKANOVIĆ: Ni Zaharova ne može da opere one Crnogorce koji za "šaku ruskih dolara" izdaju sopstvenu državu!

Vladajuća Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića oglasila se danas povodom zadržavanja i deportacije poslanika te partije Miodraga Vukovića iz Moskve.

Milo Đukanović (Foto: Sinhua)

DPS je ocenila da je ovim, kako navode, nedostojanstvenim činom samo potvrđeno ono što se odavno zna - da iza neprimerenog i nedostojnog mešanja Rusije u unutrašnje stvari CG stoji njena zvanična politika.
U saopštenju DPS tvrdi da je jasno da ovakav potez zvanične Moskve predstavlja samo još jedan vid odmazde prema Crnoj Gori, i prema ljudima koji slede državnu politiku svoje zemlje. 
"Drugo objašnjenje teško da čak i Moskva može ponuditi. Na drugoj strani, javno se demonstrira da su najžešći protivnici Crne Gore iz Crne Gore na nedeljnom nivou gosti na nekoj od najviših tamošnjih zvaničnih adresa. Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Slaven Radunović i svi drugi koji su za šaku ruskih dolara spremni da izdaju sopstvenu državu, tamo su dobrodošli, uz javne talambase. Ipak, ne može ih oprati ni Marija Zaharova", navodi se u saopštenju. 
DPS uverava da neće dugo proći, a vreme će, kažu, pokazati da je u velikoj zabludi bila velika Rusija, a ne Crna Gora. 
Vladajuća DPS je ocenila da zadržavanje na aerodromu u Moskvi i deportovanje poslanika Vukovića, bez ikakvog obrazloženja i prethodnog upozorenja, kao i uslovi u kojima se sve to događalo, ne služe na čast jednoj velikoj državi, koju Crna Gora smatra vekovnim prijateljem. 
"Ovim nedostojanstvenim činom samo je potvrđeno ono što odavno znamo - da iza neprimerenog i nedostojnog mešanja Rusije u naše unutrašnje stvari stoji njena zvanična politika", navodi se u saopštenju. 
Vuković je, poručuju iz DPS,. doživeo neprijatnost na pragu „bratske“ Rusije, ali je ona ovakvim odnosom ponizila samu sebe. 
"I pokazala celom svetu koliko je ustvari slaba, kad se tako siledžijski može odnositi prema jednoj maloj zemlji, tradicionalnom prijatelju, čija je sva krivica u tome što je odlučna da sama bira svoj put u budućnost", ističu iz DPS i kao primer navode priključenje sankcija EU protiv Rusije, uz obrazloženje da je to učinjeno jer su kandidat za članstvo. 
Očekivali su, kažu, da će u Moskvi biti mudrosti da se neguju odnosi makar na određenim nivoima, u obostranom interesu. 
"Ovakvi potezi velike nuklearne sile, koja se iživljava na prizeman način na svojoj teritoriji nad crnogorskim poslanikom narušenog zdravlja, pokazuje da je Moskva zaista u problemu. Ili da smo mi u Crnoj Gori u velikoj zabludi...", navodi se u saopštenju i poručuje da se Rusija ne čudi, ako Crna Gora bude povlačila slične poteze. 
"A spisak onih iz Rusije koji se neprijateljski, što javno što tajno, odnose prema Crnoj Gori, mnogo je širi od onog zvaničnog EU", navodi se u saopštenju DPS.
Pročitati OVDE zašto Nemci kažu da bi sve bilo drugačije da je Jugoslavija 1990. bila primljena u EU.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju Mila Đukanovića i njegovo viđenje političke situacije u Crnoj Gori i na Balkanu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA