Najnovije

ISPLIVALI NOVI PODACI: Akcija VBA nije jedina!

Tajna Akcija VBA, kojom je prekinut lanac krijumčarenja oružja u Preševu i Bujanovcu ka Makedoniji, nije jedina akcija te agencije, ali je najveća.

Kriza u Makedoniji (Ilustracija: Pravda)

U toj akciji Vojno-bezbednosne agencije, koja je izvedena u saradnji sa delovima drugih srpskih obaveštajnih službi, zapenjena je velika koliočina oružja i ona je doprinos stabilnosti, ali i upozorenje da gotovo svi elementi sukoba u regionu postoje, navodi dalje list.
U akciji u kojoj je zaplenjeno nekoliko hiljada delova pušaka, mitraljeza, minobacača, ručnih bombi, privedeno je troje organizatora transporta, ali gotovo je izvesno da su imali još nekoliko saradnika, među kojima su i osobe srpske nacionalnosti. 
Pre svega, kako navodi sagovornik Blica iz obaveštajnih službi, reč je o pešadijskom naoružanju i municiji koje su ilegalnim kanalima i na nepristupačnim terenima pokušali da transportuju u Makedoniju i kaže da to nije jedina akcija kojom je prekinut put oružja, da ih je bilo više od početka dešavanja u Makedoniji, ali da je po količini zaplene najveća. 
Oružje i municija trebalo je ilegalnim kanalima da bude isporučeno jednoj od najvećih albanskih partija u toj zemlji, detalji akcije VBA se ne otkrivaju, ali se kaže da je izuzetno profesionalno urađena. 
Vojnobezbednosna agencija Srbije zaplenila je veliku količinu oružja na jugu Srbije, koji je ilegalno trebalo da se transportuje u Makedoniju, a pretpostavlja se da je bio namenjen stranačkoj infrastrukturi najvećih albanskih partija čiji su funkcioneri učestvovali u oružanim sukobima u Makedoniji i na KiM, piše Blic, pozivajući se na izbore iz VBA. 
Akcija je bila sastavni deo aktivnosti VBA, ali i drugih bezbednosnih službi koje su u okviru pojačanih mera bezbednoti po naređenju državnog vrha svoje delovanje podigle na najiši nivo, a obavljena je u najvećoj tajnosti, ali su o njoj obavešteni načelnik VBA i državni vrh koji je, kako navodi izvor Blica, procenio da se ne ide u javnost sa ovom informacijom. Pogledajte OVDE šta je Dačić rekao o ruskom centru u Nišu. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je počeo haos u Makedoniji:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA