Najnovije

ZAPRETILI NEPREDVIDIVOM TRAMPU: EU bi mogla da se okrene Rusiji, Kini i Indiji!

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini kritikovala je "nepredvidivu" spoljnu politiku administracije američkog predsednika Donalda Trampa i istakla da bi Evropa mogla da postane glavni međunarodni partner Rusije, Indije i Kine.

Federika Mogerini (Foto: Sinhua)

“Ponekad možete da se igrate sa nepredvidljivošću koja može biti iznenađenje, ali nekad se možete uplašiti. A ponekad je kasno to popraviti. Evropa se ne igra na takav način“, rekla je Mogerinijeva. 
Mogerinijeva je istakla da su tokom nedavnih poseta Pekingu, NJu Delhiju i Moskvi sve ove zemlje izrazile želju za jakom EU i da imaju bliže veze sa Briselom i to ne samo u ekonomiji i trgovini već i u oblastima bezbjednosti i humanitarnog razvoje, klimatskih promena i spoljne politike.
“LJudi žele da sarađuju sa EU, ne uvek zato što im se sviđamo...“, naglasila je Mogerinijeva.
Prema njenim rečima, Evropa bi mogla da popuni mesta koje je ispraznio Vašington, koji trenutno nema najbolje odnose sa Briselom u oblastima trgovine, finansiranju NATO i imigracije.
- Postoji šansa za Evropljane i EU da se postave kao partner u dijalogu sa svima u svetu te da budemo i na mestima na kojima Vašington možda gubi svoje rukovodeću poziciju - dodaje Mogerinijeva. Pročitajte OVDE i kakvu je to surovu istinu o Rusima, priznao jedan Amerikanac, načelnik obalske straže SAD. Izvor: Vesti/B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je Mogerinijeva pokušala da nadglasa "hor radikala" u srpskoj Skupštini.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA