Najnovije

HUTI NAROD BORBENI: Saudijska koalicija ponižena, ovo su gubici u prva četiri meseca ove godine (VIDEO/MAPA)

Saudijska koalicija koja je napala Jemen pretrpela je ogromne gubitke u prva četiri meseca ove godine u borbama sa Hutima i vojskom Jemena. Suluda saudijska agresija protiv naroda Jemena pretvorila se u debakl i pokazala je da skupoceno američko oružje i plaćenici ne mogu da pobede borbene Hute.

Gore saudijska vozila (Foto: Jutjub)

Huti poslednjih meseci vode brojne operacije širom Jemena i nastajvljaju da upadaju na terotoriju Saudijske Arabije i tamo im nanose gubitke. Raketne jedinice Jemena balističkim projektilima pogađaju baze u Saudijskoj Arabiji, a iza neprijateljskih linija u vazduh lete magacini oružja i municije. U prva četiri meseca saudijska kolicija izgubila je ukupno 667 vojnih vozila od čega, tri tenka Abrams, 15 drugih tenkova i 68 borbenih vozila. Ostalo su vojni džipovi, kamioni, kamioneti i druga vojna vozila. Uništena su ukupno 23 magacina municije i oružja saudijske koalicije.  Oboreno je 11 letelica od čega jerdansi F16, dva saudijska helikoptera "Apač" i jedan "Crni jastreb". Oborena su i dva izviđačka aviona a ostalo su bespilotne letelice.  Huti su čak uspeli da potope i jedan saudijski vojni broj koji je pogođen 30. januara.  Huti i vojska Jemena  ispalili su 20 balističkih raketa na snage saudijske koalicije od čega o dve rakete "Borkan 2" na ciljeve u dubini teritorije Saudijske Arabije. Lansirano je na stotine raketa kratkog dometa od čega i 59 raketa jemenske proizvodnje poput raketa "Zizal 1", "Zizal 2", "Šarkah" i "Somud"

U izveštaju Narodnog komiteta stoji da su snajperisti likvidirali 360 okupatora od čega je 176 bilo iz Saudijske Arabije a da su ostalo bili plaćanici.  Snimke ruske vojsne parade u bazi u Siriji pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Huti napravili zasedu Saudijcima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA