Najnovije

STAMATOVIĆ: "Dačiću, dokaži da nisi Vučićeva krpa! Ako si ruski igrač, onda ćeš već sad, u Sankt Peterburgu, da..."

Kao vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić ima idealnu priliku da već danas, sa Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, dokaže da nije politička krpa Aleksandra Vučića, tako što će poslušati skoro aklamativnu volju građana Srbije i jasno najaviti da će vlada kojom trenutno predsedava predložiti Narodnoj skupštini davanje diplomatskog imuniteta predstavnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu - izjavio je danas predsednik opštine Čajetina i vođa Pokreta za zdravu Srbiju Milan Stamatović.

Milan Stamatović (foto: Jutjub printskrin)

On je podsetio prvog potpredsednika da Vlada Srbije, shodno Ustavu, nije pala, već je samo njen dojučerašnji predsednik "pobegao sa megdana usred bitke" i sklonio se u "hladovinu funkcije predsednika Republike".

- Dačić, čija tajna opstanka u, manje-više, svim vlastima od 2000. godine naovamo leži upravo u činjenici da je građane i domaću javnost ubedio u to da je on nekakav "ruski igrač", mora, istovremeno, u ovih dvadesetak dana svog mandata da oformi i postavi na noge jednu posebnu državnu instituciju za saradnju sa Ruskom Federacijom, a ne da se vadi na "tehnički mandat" i slične izmišljotine - rekao je Stamatović.

On je naglasio da bi za takve dve odluke Dačić imao podršku "Zdrave Srbije", ali i svih Zlatiboraca koji su, jedini u Srbiji, već oformili Regionalnu kancelariju sa ekonomsku saradnju sa Rusijom.

- Ukoliko ne povuče ova dva poteza i nastavi da prenebregava tročetvrtinski stav građana Srbije, Dačić će time - upozorava Stamatović - i formalno, postati saučesnik u izdaji Srbije i priznavanju NATO okupacije naše zemlje. 

NATO i EU su ostali u šoku, jer će ova velika evropska država preći na stranu Rusa. O kojoj zemlji je reč, čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Stamatović: Braća Vučić su privatizovali institucije
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA