Najnovije

KATAR POČEO DA PLAĆA: U jeku krize kupuje od SAD borbene avione za 12 milijardi dolara!

Ministar odbrane SAD DŽejms Matis i njegov katarski kolega Halid al Atija potpisali su sporazum vredan 12 milijardi dolara o prodaji Kataru borbenih aviona američke proizvodnje F-15, saopštio je Pentagon.
Sporazum je potpisan u jeku krize u Zalivu, pošto su susedi Katara optužili tu zemlju da podržava terorizam i sa njom prekinuli diplomatske odnose.
Pentagon je u saopštenju naveo da će Katar, sa ovom kupovinom u vrednosti od 12 milijardi dolara, dobiti "poslednju reč tehnologije" i da će se povećati "bezbednosna saradnja između SAD i Katara".
Matis i Atija su razgovarali i o pitanjima koja predstavljaju predmet zabrinutosti obe zemlje, uključujući i Islamsku državu i "važnost deeskalacije tenzija kako bi svi partneri u Zalivu mogli da se usredsrede na naredne korake ka ispunjenju zajedničkih ciljeva".
Pentagon nije izneo detalje o prodaji F-15, ali Blumberg navodi da je u pitanju 36 aviona. Finansiranje terorista je smao povod, a šta se stvarno krije iza izolacije Katara čitajte OVDE.  Izvor: Kurir, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Američki F-15 se borio protiv srpskog MiG-29 tokom rata 1999. godine
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA