Najnovije

ČANAK CEPA SRBIJU: Kosovo otpisati, Vojvodini vratiti zakonodavnu,sudsku i izvršnu vlast

"Vojvodini treba vratiti zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode", izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Čanak (Foto: mc.rs)

- Ne treba neko Vojvodini nešto da pokloni, nego da vrati. Vojvodina je sve to imala do oktobra 1988 - rekao je Čanak za Politiku.

Prema njegovim rečima, LSV se već 28 godina bori za vraćanje pune autonomije i da sve što želi Vojvodini, želi i drugim krajevima Srbije.

- Mi Vojvodinu ne vidimo van granica Srbije, nego Srbiju vidimo kao decentralizovanu i demokratsku državu - kazao je lider LSV.

Kada se radi o Kosovu i Metohiji, Čanak kaže da se treba posvetiti poboljšanju života ljudi i unapređenju ljudskih i manjinskih prava i da rešenje treba tražiti kroz mir, nastavak briselskog dijaloga i dobrosusedske odnose.

- Takvim pristupom se relativizuje značaj granica. Kosovo u Srbiji nema budućnost, ali Srbija i Kosovo u EU imaju zajedničku budućnost - kazao je Čanak.

Na pitanje vidi li Srbiju u NATO, Čanak odgovara da "mala i slaba Srbija, kakvu su nam ostavili vlastodršci do sada, nema uslova za vojnu neutralnost".

- Bojim se da ćemo se, ako ne uđemo u klub velikih i razvijenih zemalja, kao što je to recimo mudro učinila Crna Gora, suočiti sa još jačim pritiscima da budemo ruska provincija i njen nepotopivi nosač aviona okružen članicama NATO i EU - smatra Čanak.

Klintonu odobrili bezobrazno veliku cifru za rušenje Miloševića i podršku DOS-u. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nenad Čanak - Rusija koristi Srbiju samo kao žeton u velikoj partiji pokera!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA