Najnovije

DŽIHADISTIMA NA GOLANU NE POMAŽU NI AVIONI IZRAELA: U protivnapadu SAA oduvani Tahrir Al-Šam i DŽaiš-Al Tauhid

DŽihadistički pobunjenici Hajat Tahrir Al-Šama, zajedno sa DŽaiš Al-Tauhidom, pokrenuli su moćnu ofanzivu na Golanskim visinama u subotu, gađajući uporište sirijske vlade u gradu Al-Baatu.

Bitka za Golan (foto: Jutjub printskrin)

Hajat Tahrir Al-Šam i njihovi saveznici započeli su ofanzivu tako što su jurišali na položaje Sirijske arapske armije na nekoliko pravaca izvan grada Al-Baat, prisiljavajući ga da pozove pojačanja iz Golanske regimente (Fudž Al DŽulan) i brigadu Al-Kuneitra sokolovi (Livaa Sukur Al-Kuneitra). Nedugo nakon početka bitke, zvanični portparol izraelskih snaga odbrane (IDF) naveo je da je najmanje deset granata palo u okupirano područje Golanske visoravni, a to je izazvalo odgovor njihovih vazduhoplovnih snaga.
Izraelske vazduhoplovne snage izvršile su vazdušne napade na položaje Sirijske arapske armije u blizini grada Al-Baat, što je dovelo do smrti dva vojnika i uništenja jednog oklopnog vozila "šilka" i tenka. Uz pomoć izraelske avijacije, džihadistički pobunjenici su uspeli da osvoje vatrogasnu stanicu u Al-Baatu i zgradu Bemo banke, primoravajući sirijsku vojsku da se povuče kako bi se pregrupisala.
Sirija Arapska armija je kasnije pokrenula kontra-napad koji je rezultirao povratkom Bemo Banke i Al-Baat vatrogasne stanice, a istovremeno prisilila džihadističke pobunjenike da se povuku sa nekoliko obližnjih tačaka. A koje je objašnjenje Izraela za napada na SAA čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bitka SAA i pobunjenika za Golansku visoravan uprkos primirju
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA