Najnovije

Vi za nas niste nezavisna država! Šta je Vučić tačno rekao Tačiju u Brdu kod Kranja

Samit lidera regiona u Brdu kod Kranja protekao je u znaku još jedne provokacije kosovskog predsednika Hašima Tačija i žestoke replike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a današnji “Blic” u celini prenosi šta je tačno predsednik Srbije rekao Tačiju.

Vučić (Foto: predsednik.rs)

List podseća da je do oštre diskusije došlo iza kulisa nakon Tačijevog izlaganja u kojem je, između ostalog, rekao da “Srbija nije spremna za EU jer ne priznaje Kosovo” i da ne može da zamisli “da EU u svoje članstvo primi Srbiju pre Kosova”.
Iako Vučić nije hteo javno da odgovori na ovu žaoku iz Prištine, to je učinio mimo medija pred gostom ovog skupa, predsednikom Nemačke Frank-Valter Štanmajerom, navodi beogradski list:
– O čemu ti pričaš? Pa vi hoćete za premijera čoveka koji je bio optužen za najteže zločine, a svi svedoci pobijeni. Nezavisnost ste dobili posle NATO agresije bez referenduma i nisu vas svi priznali. Pet evropskih zemalja vas još ne priznaje. Vi za nas niste nezavisna država. I vi ne slušate šta Srbija govori i kažete da nemamo evropski pristup jer nećemo da priznamo Kosovo. Za razliku od vas koji za premijera kandidujete onoga…. ja sam rekao u skupštini da se Srbija mora odreći svojih mitova, zbog budućnosti ne samo Srba, već i Albanaca na Kosovu i Metohiji.
Zatim se predsednik Srbije dotakao i ratohušačke, odnosno nacionalističke politike u regionu.
– Ti si, Hašime, govorio o velikoj Albaniji, ne ja. Jonuz Musliju takođe. Javno o tome govorite, a Brisel ne sme da kaže ko je to govorio, nego kažu smanjite svoje izjave. Imali ste jednu obavezu i niste je ispunili, a to je Zajednica sprskih opština, mi sve ispunili, telefonski broj, sudije, tužioci… sve. Vi? Ništa jer ste imali podršku najvećeg broja zemalja Evropske unije – rekao je Vučić.
Predsednik Srbije nije štedeo reči ni kada se radi o spoljnim faktorima.
– Vaš je problem što ne umete ni ruku da prihvatite. Vidim kooordiniranu akciju ljudi iz američkog kongresa i vaših ekstremista. Da imate 30 odsto Albanaca, u Crnoj Gori ni kamen na kamenu ne bi ostao, a mi od njih ništa tražili nismo. Nađi mi nekoga u regionu ko će da razgovara sa Haradinajem da ne proguta knedle. Toliko o demokratiji – zaključio je Vučić.
Šta Rogozin kaže o naoružavanju srpske vojske čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug/ Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić pohvalio hamere koji su stigli iz Amerike
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA