Najnovije

PETRONIJEVIĆ: Crnogorskom narodu NATO može da donese samo nevolje (VIDEO)

Poznati beogradski advokat Goran Petronijević govorio je u intervjuu za NJuz Front u ulasku Crne Gore u NATO.

Goran Petronijević (Foto: Jutjub)

-Crna Gora kao Crna Gora nije značajna NATO-u, strateški, osim u zaokruživanju prostora. Jer neko ko ima imperijalne ambicije, kakve ima NATO, odnosno SAD moraju imati čitav prostor, jer ako nemaju čitav prostor one će imati problem.Zemlje, kao što je situacija sada sa Rusijom koja ima nameru da osujeti takvu vrstu hegemonističkog ponašanja, dovoljno je da ima prisustvo samo na jednoj tački, i obesmišljava čitav koncept prisustva NATO-a na Balkanu. NATO još uvek nema pod kontrolom srpske prostore i otuda ide ta rusofobija. Jer ako Rusija ima makar jednu tačku na koju može da se osloni sve šta su oni uradili pada u vodu. Rusija želi svoje prisustvo a oni žele hegemoniju- rekao je Petronijević.
Govoreći o državnom udaru u Crnoj Gori Petronijević je rekao da je to scenario.
-Iscenirani državni udar je smejurija, sa ciljem da Đukanović dobije izbore. Oni su spremili scenario dobijanja izbora a ujedno i pokazati negativan uticaj Rusije-rekao je on.
-NATO sam Crnoj Gori ne može ništa dobro doneti, može doneti samo siromaštvo jer će za potrebe dela vojske koju će slati u misije NATO-a morati da se zadužuju kod MMF-a. Crnogorsko primorje kao takvo ne treba NATO-u, ali NATO-u sa svojim namerama da spreči prisustvo Rusije treba. Samom crnogorskom narodu NATO može da donese samo nevolje ali crnogorskom rukovodstvu treba NATO jer od njih očekuje zaštitu. Ne zaštitu države, granica, naroda, suvereniteta, nego sopstvenu zaštitu od krivičnog gonjenja zbog mnogobrojnih krivičnih dela počevši od šverca duvana, narkotika itd u koje su umešani-rekao je on.
Petronijević je rekao da je destabilizacija Balkana potrebna anglosaksonskom faktoru.
-Evropskoj uniji nije potrebna destabilizacija Balkana jer se to dešava u njenom dvorištu, ali anglosaksonskom faktoru jeste. Današnja EU nije evropska Evropa nego vašingtonska Evropa- rekao je Petronijević.
Na kraju Petronijević je prokomentarisao i pretnje Prištine upućene Beogradu.
-Albanci su vrlo disciplinovani članovi NATO-a, i oni ništa ne rade niti govore bez prethodnog signala sa Zapada. Za Srbiju je jedina šansa naoružanje koje je potpisano sa Rusijom, u suprotnom biće rasparčana- rekao je on.
Predsednik vlade Srbije postaće Hrvatica i lezbejka – Ana Brnabić. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: srb.news-front.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA