Najnovije

OGLASIO SE ĐOKOVIĆ: Evo šta mu je Beker rekao o bankrotu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije se sastao sa Borisom Bekerom u Londonu, ali je upoznat sa situacijom oko bankrota.

Novak Đoković (Foto: Jutjub)

Beker je pre nekoliko nedelja morao da proglasi bankrot zbog duga od skoro 4 miliona evra prema jednoj privatnoj banci, pa je mu je Đoković odmah ponudio pomoć.
- Nisam stigao da se vidim sa njim u Londonu, ali kada je objavljena informacija o bankrotu, momentalno sam ga kontaktirao. Rekao mi je da to uopšte nije istinito i da su mediji preuveličali čitavu priču. Rekao sam mu da sam tu za njega za šta god je potrebno. Prijatelji smo, Boris je igrao više uloga u mom životu tokom te tri-četiri godine tokom kojih smo sarađivali. Velike zasluge za ogromne uspehe koje sam postigao ima on i to mu ne mogu zaboraviti. Ali konkretno u ovom slučaju, ta objava nema veze sa istinom - rekao je Đoković. 
Novak je srpskim medijima otkrio i koja je tajna njegovog riterna – da li je to osećaj, proučavanje navika protivnika, trening ili nešto drugo? 
- Kombinacija svega navedenog. Za ritern su veoma važni pozicioniranje i balans. Zatim ide osećaj i usredsređenost na tehniku – uzemljenost, anticipacija, reakcija, to su segmenti riterna. Jednako je bitna i priprema uoči meča – video analiza, statistika, dosta je stvari kroz koje prolazim uoči svakog meča. Imam ljude koji mi rade analize i šalju mi statističke podatke, tj. tendencije i šablone protivnika, pravac serviranja i slično – svaki igrač na svetu ima neke preference, pogotovo u važnim trenucima. To su mali procenti, ali igraju veliku ulogu u samom trenutku kako bih pročitao i vratio servis. Protiv Gulbisa mi je bio cilj jedino da uđem u razmenu jer sam znao da nije igrač koji dolazi na volej posle servisa. Krenuo sam samo da blokiram servis jer komplikovano je istinski udariti loptu na tako snažan servis - dodao je. 
Za kraj, potvrdio je da je zadovoljan usponom forme, ali da namerava da radi još napornije kako bi nastavio u istom ritmu. 
- Najvažije je da nastavim da radim sve ono što me je dovelo u ovu poziciju jer verujem da, uz iskustvo, samopouzdanje i veru u svoje sposobnosti, mogu da postignem najviši nivo teniskog kvaliteta. To će samo po sebi podrazumevati i uspehe koje sam postizao tokom karijere. Da ne ulazim previše u specifičnosti – smatram da je igra na trenutnom nivou već dosta kompletna i da ono što je potrebno je prilagoditi, unaprediti i usavršiti neke segmente svoje igre tokom turnira. Sve to će mi omogućiti da pobedim bilo kog igrača na bilo kojoj podlozi. To sam činio i toliko puta pre ovog perioda i to svakako mogu i nadalje. Naravno, te adaptacije se vrše u odnosu na podlogu, uslove igre, stil igre protivnika... Ono što na čemu ću zasigurno raditi je servis, jedan od najbitnijih segmenata za dobru igru – želim da drugi servis učinim još korisnijim i efikasnijim, što će mi biti posebno važno ovde na travi. Sve u svemu, mislim da se nalazim u dobroj poziciji i da predstoje neke manje intervencije na mojoj igri koje želim da sprovedem u danima i mečevima koji me očekuju - zaključio je Đoković. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izgledao meč Đokovića i Gulbisa:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA