Najnovije

Milo Đukanović umešan u Srebrenicu?!

Državno tužilaštvo Crne Gore još ćuti povodom izjava bivšeg ministra Republike Srpske Momčila Mandića da je dugogodišnji crnogorski premijer Milo Đukanović obezbeđivao gorivo za tenkove u Srebrenici, podseća podgorički „Dan“.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Dešavanja u Srebrenici su se dogodila u julu 1995. godine, a Milo Đukanović je tada bio premijer Crne Gore, kao i godinama kasnije, praktično sve do kraja 2016. godine.
Iz službe za odnose s javnošću crnogorskog državnog tužilaštva juče nisu odgovorili na pitanja „Dana“ da li ispituju Mandićeve navode da je Đukanović obezbeđivao gorivo za tenkove u Srebrenici.
Momčilo Mandić je za „Dan“ u julu 2012. godine rekao da je Đukanović slao gorivo za tenkove koji su se borili od Foče preko Srebrenice.
- Ne mogu da zaboravim pomoć koju su Milo Đukanović i njegova vlada 1994. godine upućivali Vojsci Republike Srpske i našem narodu, i to u trenucima kada nam je Slobodan Milošević uveo sankcije. Gorivo za naše tenkove koji su se borili od Foče preko Srebrenice do Bihaća i dalje je slao upravo Đukanović. Ko zna šta bi bilo sa Republikom Srpskom da te pomoći nije bilo. Mi smo bili pred porazom, a Đukanović nam je tada prodao naftu kojom smo napunili prazne rezervoare naših tenkova i spasli Republiku Srpsku - rekao je tada Mandić.
Međutim, crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo, koje je nadležno i za ratne zločine, a na čijem čelu je Milivoje Katnić, ćuti o eventualnoj odgovornosti dugogodišnjeg premijera, a sadašnjeg lidera vladajuće DPS.
Osim što je pomenuo Đukanovića, Mandić je izjavio i da ne sme zaboraviti ni pomoć koju im je upućivao tadašnji ministar zdravlja Miomir Mugoša, koji je Hercegovini darovao dve poljske bolnice. Pogledajte OVDE zbog čega je došlo do svađe u Vladi. Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Milo Đukanović govorio 1991:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA