Najnovije

SRPSKI RAKETAŠI PRŽE PO "RUSIMA": Besprekorno gađanje Vojske Srbije na antiruskim NATO vežbama! (FOTO/VIDEO)

U okviru velikih NATO vojnih manevara "Sejber gardijan 2017", pripadnici 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije, sa kolegama iz Bugarske armije, uspešno su danas izvršili bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Šabla“ u Bugarskoj.

Srpske rakete na NATO vežbama pokraj Crnog mora (Foto: Ministarstvo odbrane RS)

Zajedničkom bojnom gađanju pripadnika dve vojske prisustvovao je predsednik Republike Bugarske Rumen Radev, koji se po dolasku na poligon na obali Crnog mora susreo i sa zamenikom komandanta RV i PVO brigadnim generalom Savom Milenkovićem i zastupnikom komandanta 250. raketne brigade pukovnikom Milanom Popovićem, koji predvode delegaciju Vojske Srbije. Ocenjujući vežbu ocenom odlično, general Milenković je istakao da su u vrlo nepovoljnim meteo-uslovima, kakve do sada nisu iskusili, pripadnici 250. raketne brigade izvršili bojno gađanje i uspešno oborili sve mete, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Image may contain: ocean, sky and outdoor

- Osim provere osposobljenosti posluga, gađanje je imalo za cilj i razbijanje psihološke barijere koja prati doživljaj lansiranja kod posluga. Ovo gađanje izvodimo četvrti put a, kao i prethodnih godina, težili smo ka tome da se sastav posluga ne ponavlja i da što više ljudi učestvuje u lansiranju i lično ga doživi – naglasio je general Milenković.
Image may contain: ocean, outdoor and nature

Govoreći o saradnji sa bugarskim kolegama, on je istakao da je zajednički rad bio izuzetan, posluge su se zajedno uvežbavale, zajedno pripremale rakete, a i sve ostale aktivnosti proticale su u najboljem redu. Saradnja sa vazduhoplovnim snagama Republike Bugarske, započeta je 2010. godine, kada je izvršeno i prvo gađanje na "Šabli", a ovogodišnje gađanje četvrti je zajednički susret srpskih i bugarskih raketaša.
Image may contain: sky, night and outdoor

Na poligonu bugarske armije na Crnom moru nedaleko od Varne, pripadnici RV i PVO Vojske Srbije uspešno su izvodili gađanja 2010, 2011. i 2013. godine. Vojni manevri "Sejber gardijan" izazvali su nove tenzije između Rusije i Severnoatlantskog saveza. Osim što na vežbama učestvuje rekordan broj NATO vojnika, mehanizacije, ratnih brodova i avijacije na južnim granicama "Ruskog sveta", o čemu više možete da pročitate OVDE, veliku zabrinutost u Rusiji izazvalo je i otvoreno priznanje američkog generala o pravom cilju vojnih vežbi, o čemu više možete da pročitate OVDE.
Image may contain: sky and cloud

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Detalji sa vežbi u Rumuniji:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA