Najnovije

ZAJEDNO SU SKAKALI U ZALEĐENI DUNAV, A SADA... Princ Đorđe i Felon se venčali na Oplencu okruženi srpskim vitezovima (FOTO/VIDEO)

Princ Đorđe Karađorđević i Felon Rajman izgovorili su sudbonosno "da" u subotu, 15. jula, u crkvi na Oplencu, a crkvenom venčanju prisustvovali su brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Princ Đorđe i princeza Felon po izlasku iz crkve na Oplencu (foto: Aleksandar NJegić)

Sin u narodu omiljenog Karađorđevića, preminulog princa Tomislava i kneginje Linde, zavetovao sa na suživot sa ovom mladom Škotlanđankom koja je u ime svoje ljubavi primila i pravoslavnu veru. 

Oni su se već ranije venčali pred matičarem u Londonu, a sada su svoj zavet dali i pred Bogom.

NJih dvoje su zimus bili prava atrakcija, kada su zajedno sa vitezovima plivali za časni krst, na Krstovdan, 18. janura, dan pre Bogojavljenja, na koje tradicionalno pliva cela Srbija. Tada su se oni zajedno sa vitezovima bacili u zaleđeni Dunav, čija je temperatura vode iznosila +1 stepen. Na venčanje su Đorđe i Felon pristigli specijalnim automobilom oldtajmerom marke sitroen.  

Upravo pripadnici Kraljevskog Reda Vitezova, u odorama vitezova i plemkinja, bili su specijalni gosti venčanja na Oplencu, a potom i proslave na Belom Dvoru u Beogradu.

Mladenci su se ka crkvi Svetog Đorđa uputili preko crvenog tepiha, a sa strane su stajali vitezovi i plemkinje.

Po završetku ceremonije venčanja, istim putem su se uputli nazad ka svojim svadbenim "kočijama", a na tom putu sačekala ih je operska diva Tanja Andrijić koja im je otpevala ariju. 

Mladi prinčevski par bio je za to vreme okružen pravim srednjevekovnim vitezovima i plemkinjama.

Vitezovi i strelci Kraljevskog reda su na vratima Belog Dvora dočekivali brojne zvanice.

Gosti su se najpre uputili da čestitaju mladencima venčanje i požele im sreću i ljubav u braku. 

A u Belom Dvoru su se Đorđe i Felon pojavili i u srpskoj narodnoj nošnji koja je princezi Felon tako dobro pristajala da se ne bi moglo ni pretpostaviti da ona nije srpskog porekla. 

Mladencima je sve najlepše u životu poželeo i Đorđev brat od strica, princ Aleksandar Karađorđević koji je pročitao govor i nazdravio čašom šampanjca u to ime.

Bio je prisutan i veliki broj stranih gostiju, mahom iz velike Britanije. Od domaćih valja istaći dolazak predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, te nekadašnjeg šefa diplomatije Srbije, i bivšeg predsednika Skupštine UN i umalo generalnog sekretara te organizacije Vuka Jeremića, koji je došao sa suprugom Natašom. A tu je bio i fudbalska legenda Crvene zvezde Dušan Dule Savić u pratnji svoje lepše polovine, TV voditeljke Marine Rajević Savić. Zanimljivo, potpuno slučajno se dogodilo da se crkveno venčanje Đorđa i Felon dogodilo na isti datum kada je i predsednik Kraljevskog Reda Vitezova hadži Zoran Mrđenović oženio Ruskinjom Anastasijom u manastiru Manasija. Bilo je to prvo srednjevoekovno venčanje uz učešće velikog broja vitezova i plemkinja. Zoran i Anastasija su na narednoj slici u sredini gornjeg reda.

A pet godina kasnije, istorija se ponavlja, pa je i princ Đorđe priuštio viteško venčanje, uz prisustvo pripadnika Kraljevskog Reda Vitezova čije je pokrovitelj zajedno sa majkom Lindom i bratom Mihajlom.

Izvor: Pravda, Foto: Aleksandar NJegić Kakvo čudo se desilo u Sankt Petersburgu i kako je u rukama srpskog princa Đorđa promirotočila ikona Svetoga cara Nikolaja, čitajte OVDE.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A ovako je bilo na venčanju princa Mihajla i LJubice
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA