Najnovije

VREME ZA CRVENU LINIJU: Najveća američko-evropska prevara Srba na putu ka etničkom čišćenju sa KiM

Zajednica srpskih opština je najveća šarena laža i prevara koja se Srbiji i srpskom narodu protura samo sa jednim ciljem, a to je uzeti na prevaru od Srbije i Srba sve što može da se uzme idući ka konačnom cilju etničkog čišćenja Kosova i Metohije, kaže za Sputnjik advokat Goran Petronijević.

ZSO (Foto: Kancelarija za KiM)

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je nacrt Zajednice opština sa srpskom većinom, koji su predložile EU i SAD znatno napredniji od prethodnih, ali da Priština nije zadovoljna sadržajem i da će uputiti primedbe specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku.

Evropsko-američki nacrt ZSO u skladu sa ustavom tzv. Kosova

Evropsko-američki nacrt Zajednice srpskih opština Lajčak je predstavio i opozicionarima u Prištini nakon čega smo saznali da je „usaglašen sa ustavom tzv. Kosova“.

Interesantno je da se najnoviji nacrt ZSO predstavlja Albancima, a ne Srbima koji bi trebalo da žive u tim opštinama, dok se sa pravne strane postavlja pitanje zašto se sad pravi novi nacrt, kad je ZSO definisana još briselskim sporazumima.

ZSO – najveća šarena laža i prevara Srbije i Srba

Petronijević podseća da je dan nakon potpisivanja Briselskih sporazuma dao sličnu izjavu i dodaje da ga jako brine „kako je moguće da mi i dalje išta verujemo toj takozvanoj Evropskoj uniji“.

„Šta je to EU po pitanju Kosova postigla kao sporazum, šta je to garantovala, a šta izvršila? Dakle ništa, nula. ZSO je od početka zamišljena kao jedna vrsta magle, peska koji se baca da se ne vidi šta se iza toga događa. A to je da Srbija u dobroj veri da će oni to učiniti, čini one benefite koji su na njenoj strani predviđeni kao njena obaveza, a da ne uspostavlja jednu vrstu postepenog sprovođenja svih tih stvari“.

Priština apsolutno nije ispunila nijednu obavezu iz „Briselskih sporazuma i nesporazuma“ dok smo mi neke sitnice ostavili nedorečenim u nekakvoj ljutnji što oni to nisu uradili, dodaje Petronijević.
Vreme za crvenu liniju

Međutim, 90 odsto stvari koje su od Srbije zavisile su učinjene, što znači da imanentno slabimo svoju poziciju zarad formiranja ZSO koja se nikada neće formirati. A ako se i formira, sigurno je da neće biti u onom formatu koji je bio postignut kao sporazum potpisan 2013. i 2015. godine.

Komentarišući navode da je najnoviji nacrt ZSO usaglašen sa ustavom tzv. Kosova, Petronijević je rekao:

„Kakav ustav, kakvog Kosova? Pet zemalja EU ne priznaje Kosovo kao državu i kako njihov ustav i usaglašenost sa tim ustavom može biti problem? To su gluposti i to je još jedna od faza prevara nas. Eto, to je suština. Ne verujem im ništa. Sad je više ne zovu ni Zajednicom srpskih opština već Zajednicom opština sa srpskom većinom i to niko ne primećuje. Lično mislim da je došlo vreme za crvenu liniju“.

Koncept EU ne prihvataju ni Kosovo ni Srbija što je još jedan dokaz da bi smo se sa Prištinom odavno dogovorili i već bismo živeli u nekakvom miru da nije te tzv. međunarodne zajednice koju apsolutno nije briga ni za interese Albanaca, ni za interese Srba, zaključio je Petronijević.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA