Najnovije

Ukrajinski avion gasi požare po Crnoj Gori, a evo odakle još stiže pomoć (VIDEO)

Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8.000 litara vode, uključio se jutros u akciju gašenja požara iznad Obosnika.

Pogled iz aviona (Foto: Tviter/Printskrin)

Komandir tivatske Službe zaštite i spasavanja Zoran Barbić rekao je da "Antonov" ima jasne instrukcije Direktorata za vanredne situacije kad je reč o prioritetnim požarištima.
"Druge ekipe su na terenu, sve ostalo zavisi od vremenskih uslova, ali možemo reći da je situacija sada mnogo bolja", kazao je Barbić za RTCG. 
"Antonov" gasi požar iznad Obosnika, rekao je Barbić i dodao "da će zatim preseći kraj prema Luštici, a onda po prioritetima".
 Letelica iz Ukrajine sletela je sinoć na tivatski aerodrom, a danas će stići pojačanje iz Švajcarske u vidu višenamenskog helikoptera Super puma, čiji je kapacitet 2.000 litara vode.
Iz Direktorata za vanredne situacije saopšteno je da je u opštinama Tivat i Herceg Novi situacija nepromenjena. Aktivni su požari u mestu Mardari, pojasu Solila-Topliš, duž sela Đuraševići, duž sela Zabrđe ka Žanjicama, na Plavim horizontima i Debelom brijegu ka Prijevoru, navode iz Direktorata.
Saopšteno je da u Ulcinju, Baru, Budvi i Kotoru nema aktivnih požara.
"U opštini Nikšić tokom noći pripadnici Službe zaštite intervenisali su u Podbožuru i Macavarama, kako bi sprečili širenje vatre koja se približavala kućama. Požari su i dalje aktivni, ali nisu ugrožene kuće niti stanovništvo. U Podgorici je aktivan požar u Mrkama. Ekipe su trenutno na terenu. Tokom noći je bilo nekoliko manjih intervencija i svi požari su ugašeni. Najveća intervencija je bila u Donjoj Gorici gde je vatra zahvatila veću količinu guma iz obližnjeg auto servisa", saopštio je Direktorat.
 U Danilovgradu je noć za pripadnike SZS Danilovgrad bila nešto mirnija nego nekoliko prethodnih, ali će i dalje nastaviti da prate mesta na kojima je juče gorelo - Bandići, Šobajići i Vrela.
Na Cetinju su aktivni požari u Lastvi Čevskoj, Donjoj Markovini i Velestovu, ali nema ugroženih ljudi i objekata.
Pročitajte OVDE zašto Rusi ne gase požare u Crnoj Gori?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Požar na poluostrvu Luštica u Crnoj Gori i dalje je pravi probleme vatrogascima. Kako je Televiziji Vijesti saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, veoma je kritično na tom području i ako vetar nastavi da duva sadašnjim tempom vatra će ubrzo doći do kuća.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA