Najnovije

DAČIĆ SA KAMERONOM MANTEROM: IstVest otvara kancelarije u Srbiji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je predsednika IstVest instituta i bivšeg američkog ambasadora u Beogradu, Kamerona Mantera.

Mantr kod Dačića (Foto: Ministarstvo inostranih poslova Srbije)

Ambasador Manter je obavestio ministra Dačića o planovima IstVest instituta da osnaži svoje prisustvo u regionu, otvori kancelariju u Beogradu i započnu više regionalnih projekata vezanih "promociju stabilnosti". Ist Vest institut je institut koji se bavi konfliktima u svetu, a poseduje kancelarije u Vašingtonu, NJujorku, San Francisku, Moskvi i Briselu. Između ostalog, osim što sebi pridaju ključan značaj za otpočinjanje vojnih pregovora između SSSR-a i NATO pakta osamdesetih godina prošlog veka, IstVest je, kako sami kažu, osnovao "Kriznu grupu za budućnost Savezne Republike Jugoslavije" devedesetih godina, koja se "fokusirala na suprotstavljanje opozicije Miloševićevom režimu i mirnu tranziciju vlasti prema demokratskim snagama".
Ministar Dačić je upoznao gosta sa strateškim prioritetima Vlade Republike Srbije, naporima koje Beograd ulaže za jačanje regionalne bezbednosti i saradnje, kao i ekonomskim reformama koje preduzima Vlada. Sastanku je prisustvovala i Maja Piščević, potpredsednica za globalne komunikacije IstVest instituta, sopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova. U zapadnoj Srbiji besni politički rat. Više o tome saznajte OVDE Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić na IstVest institutu u okviru programa Globalne inicijative Klinton fondacije 21. septembra 2016.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA