Najnovije

SANA NA NOGAMA: Huti kreću na Izrael (FOTO)

Masovnim okupljanjem građana i vojske u Sani, stanovnici Jemena želeli su da pokažu solidarnost sa narodom Palestine povodom najnovijeg nasilja koje je izbilo u Izraelu i Palestini.

Skup u Sani (Foto: Al Misirah)

Veliki broj naoružanih pripadnika bezbednostnih snaga uzvikivao je slogan Huta koji poziva na uništenje Izraela i nosili su palestinske i zastave Jemena.

Skupu se obratio predsedavajući Revolucionarnog komiteta Mohamed Ali Al Huti koji je rekao da svom snagom daju podršku Al Aksa džamiji i Palestincima. On je pozvao da se u svi naseljima održe skupovi podrške Palestincima.

On je pozvao na pružanje otpora SAD i Izraelu, kao i svima drugima koji vrše agresiju na Jemen i Palestinu. On je ponovio spremnost da uđe u rat sa SAD i Izraelom i stane u odbranu Palestine i Libana protiv onih koji ih napadaju.

Podsećamo predhodno je Abu Malek Al Huti, vođa pokreta Huta, najavio da će pružiti pomoć Palestini i Libanu u ratu protiv Izraela. Obojica su Izrael nazvali "cionistima". Šta je tačno rekao Abu Malek Al Huti pogledajte OVDE.

Kako glasi ratni poklič Huta od kog se ledi krv u žilama Izraelcima i Amerikancima pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA