Najnovije

PATRIJARH IRINEJ O KOSMETU: Što se silom uzme, vrati se, ono što se pokloni zauvek je izgubljeno

Patrijarh srpski Irinej izjavio je povodom poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, da Kosovo ne sme da se otuđi ni pokloni.

Patrijarh Irinej (Foto: Jutjub)

"Apelujemo na naše državnike da ne smeju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje KiM, jer ono što se silom uzme, to se i vrati, ono što se pokloni nekome, to je za svagda izgubljeno, a to Srbi i Srbija ne smeju dozvoliti", rekao je Irinej za RTS.
Inače, predsednik Srpske liste Goran Rakić je izjavio da će se odazvati pozivu za verifikaciju mandata na konstitutivnoj sednici Skupštine zakazanoj za 3. avgust, a to je rekao posle završenog sastanka Predsedništva Skupštine Kosova, na kom su bili i predstavnici ove liste.
Rakić je preneo da nije bilo govora o tome da li vodeća albanska koalicija koju čine predstavnici partija Tačija, Haradinaja i LJimaja ima većinu i hoće li Srpska lista ulaziti u koalicije sa albanskim strankama:
- Očekujemo da nam prvo albanske partije potvrde da imaju 51 glas koji bi sa naših devet i glasom poslanika Goranske zajednice činio prostu većinu za formiranje vlasti. Odluke o koalicijama Srpska lista neće donositi bez konsultacija sa Beogradom.
Dijalog o Kosovu je čista glupost smatra Vojislav Šešelj.Pročitajte OVDE šta još kaže.
Izvor: Tanjug/Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Patrijarh: Ako dođe do sile, Kosovo vratiti milom ili silom.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA