Najnovije

EMISIJA "RAZGOVOR": Zašto neki opozicionari više ne smeju da pomenu Vučića u negativnom kontekstu? (VIDEO)

Urednik portala "Pravda" Igor Marinković bio je gost emisije "Razgovori" u produkciji medijske kuće "Centar". Autor emisije je Dejan Zlatanović, glavni o i odgovorni urednik portala Srbin.info.

Zlatanović i Marinković (Foto: Jutjub)

Tema emisije bilo je stanje u srpskim medijima, odnosu režima i opozicije ka medijima, izazovi sa kojima se susreće nezavisno novinarstvo ali i aktuelne društvene i političke teme. Jedna od diskusija je bila o rasulu koje postoji u opoziciji i nesposobnosti opozicionih stranaka da se suprotstave režimu Aleksandra Vučića. - Nije ni opoziciji lako. Treba biti opozicije čoveku koji je i protiv NATO-a i za NATO, koji brani Kosovo svim silama a onda potpiše  Briselski sporazum, dovede šiptarsku carinu a ne dobije ništa za uzvrat. On je i za EU i za Rusiju. Ode u Grdeličku klisuru, održi onakav oštar govor  zločinima NATO tokom bombardovanja a onda popodne dovoede Šredera. Ajde ti budi opozicija. On ima pesmu za svakoga, nažalost veliki broj ljudi sluša tu pesmu, evropejac veruje da je on za Evropu, a rusofil za je on za Rusiju jer se slikao sa nekim migovima i bio kod Putina - rekao je Marinković. Zlatanović je rekao da je vlast uspela da usisa masu stranaka kod sebe ili da ih kupi. Marinković je ukazao  da mnogi "opozicionari" više ne smeju Vučića da pomenu u negativnom kontekstu.

- Uzmite analizu svakog političara, šta je kad priča i kad je prestao šta da priča i tako ćete da vidite da li je prešao u vlast ili nije - rekao je on. Dejan Zlatanović je ispričao o pristiscima koja tzv. LGBT zajednica vrši na Srbin.info kako bi prestali da koriste reč "sodomit" kada pišu i homoseksualcima. Zlatanović je podneo tužbu zbog ovih pritisaka posle čega su prestale pretnje tom portalu.

U emisiji se, između ostalog govorilo i o tučama u Grčkoj u kojima su učestvovali Srbij, sukobu između Kurira i Vučića, dešavanjima u ratnim zonama u Jemenu, Siriji i Donbsu, bizarnostima televizijskog programa režimskih medija, botovima koji komentarišu na sajtovima, finansiranju nezavisnih medija itd. Pogledajte emisiju: Brutalan tekst Mihaila Medenice u Vučičevom predlogu za dijalog o Kosmetu pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA