Najnovije

KRVAVI KALIFAT U RUŠEVIINAMA: U ovom gradu će teroristi ID pružiti poslednji otpor svetu (VIDEO/MAPA)

Mosul je oslobođen od iračkih snaga, a Kurdi čiste deo po deo Rake. Dva najača uporišta Islamske države u Iraku i Siriji su faktički izgubljena za Islamsku državu.

Put u jednom pravcu (Foto: Jutjub)

Procenjuje se da će Islamska država u Iraku poslednji otpor pokušati da pruži u pograničnom gradiću Al Kaim.  Al Kaim je redovno na udaru iračke avijacije jer kroz njega prolazi veliki broj terorista koji operišu sa obe strane granice. Al Kaim se nalazi na reci Eufrat i procena je da će ID nakon poraza pokušati da se povuku u pravcu Sirije i Deir Ez Zora. 

Svi stručnjaci procenjuju da će upravo Deir Ez Zor biti poslednja prestonica Islamske države i mesto gde će teroristi pružiti zanji otpor. Teroristi već dovlače snage  u Deir Ez Zor sa svih frontova gde se povlače. Trupe SAA u gradu su u sve većem problemu. Zbog ovoga ruska avijacija pojačano bombarduje njihove pozicije u gradu, kako bi se pomoglo opkoljenim snagama Sirijske arapske armije da zadrže svoje pozicije u gradu.  I koalicija oko SAD bombarduje dolinu Eufrata u provinciji  Deir Ez Zor. Kako jemenski Huti bombarduju vojne baze u Saudijskoj Arabiji pogledajte OVDE. O novoj turskoj ofanzivi na Kurde na severu Sirije čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojna parada ID iz 2014. godine kad su bili na vrhuncu moći.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA