Najnovije

Kultni Gejmenov roman „Američki bogovi“ nova tema Laguninog književnog kluba

Jubilarna trideseta tribina Laguninog književnog kluba biće održana prvog petka u avgustu (4. avgust) od 18 sati u knjižeri Delfi u SKC-u, a za temu će imati roman „Američki bogovi“ Nila Gejmena.

„Američki bogovi“ (Foto: Laguna)

Prvi put objavljen 2001, roman „Američki bogovi“ istog časa je postao klasik, intelektualni i umetnički vrhunac višestruko nagrađivanog majstora inovativne fikcije Nila Gejmena. Sada imamo priliku da otkrijemo misteriju i magiju nove verzije autorovog rukopisa sa revidiranim prevodom Draška Roganovića.
Senka je misteriozni i ćutljivi protagonista „Američkih bogova“. Nekoliko dana pre isteka trogodišnje zatvorske kazne događa se nesreća koja čini da svet za Senku postaje samo jedno negostoljubivo mesto.
Senka slučajno upoznaje sedog čoveka koji sebe zove Gospodin Sreda. Ovaj samozvani prevarant i bitanga nudi Senki posao, a Senka ga, kao čovek koji više nema šta da izgubi, prihvata. Ali rad za enigmatičnog Sredu ima svoju cenu…
 „Američki bogovi“ su seksi, uzbudljivo, mračno, duhovito, poetično i kaleidoskopsko putovanje duboko u mit. Predstavljaju mešavinu različitih svetskih mitologija jer se između stranica ove knjige sreću mitološka bića i božanstva iz brojnih svetskih mitologija, od nordijskih mitova do mitova afričkih naroda. Takođe, upoznajemo i neke od novih bogova poput Tehničkog dečaka, koji predstavlja boga kompjutera i interneta, i Medije, boginje televizije.
Ovaj Gejmenov roman je ekranizovan tako da fanovi već uživaju i u seriji „Američki bogovi“.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA