Najnovije

UZBUNA NA DALEKOM ISTOKU RUSIJE: Avijacija i PVO spremni da dočekaju korejske i američke rakete!

Na Dalekom istoku ruski sistemi protivvazdušne odbrane su dovedeni u stanje povećane borbene gotovosti zbog napete situacije oko Severne Koreje, saopštio je član Saveta Federacije Viktor Ozerov, koji je ranije bio na čelu Odbora Saveta Federacije za odbranu i bezbednost.

S- 500 (Foto: RIA Novosti)

- Snage PVO i vazdušno-kosmičkih snaga u Dalekoistočnom regionu su ojačane. To što se danas dešava u vezi sa Severnom Korejom kod nas izaziva zabrinutost i zbog te situacije razumemo potrebu za dodatnim merama kako bi se osigurala naša teritorija- rekao Ozerov. Senator je naglasio da ruska vojska pažljivo prati događaje na Korejskom poluostrvu, posebno u zonama odakle mogu da budu lansirane rakete. Preduzete su mere za slučaj da severnokorejske rakete budu pogrešno navedene, a postoje i drugi zadaci. - Snage PVO nuklearnog obuzdavanja omogućavaju da se Amerikanci odvrate od daljih odlučnih koraka, objasnio je Ozerov.
Podsetimo, ranije je američki predsednik Donald Tramp obećao Severnoj Koreji „vatru i bes“ ukoliko ta zemlja bude nastavila sa pretnjama po bezbednost SAD-a. Usledila je bura komentara i daljih zvaničnih izjava američke administracije u tom pravcu, a mediji su već predstavili i scenario mogućeg rata nuklearnim oružjem između Severne Koreje i SAD-a. Kako Si-en-en predviđa ishod nuklearnog sukoba, možete da pročitate OVDE. Pjongjang je na to odgovorio da sprema operativni plan napada na američke baze na ostrvu Gvam, o čemu više možete da saznate OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

S-500 - peta generacija zenitnih raketnih sistema Vazduhoplovno-kosmičkih snaga Rusije
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA