Najnovije

PUŠKOV: Ukrajinci lažu!

Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da su optužbe Ukrajine na račun Rusije u vezi s isporukom raketnih motora Severnoj Koreji drska laž.

Puškov (Foto: Jutjub)

Ranije je vršilac dužnosti Državne kosmičke agencije Ukrajine Jurij Radčenko izjavio da je moguće da su ruski stručnjaci rastavili rakete „Ciklon 2“ i „Ciklon 3“ i isporučili Severnoj Koreji ukrajinske raketne motore kojima su one opremljene. 
„Ukrajina je odlučila da optuži Rusiju za isporuku ukrajinskih motora Severnoj Koreji (?!!). Drska laž, pomnožena strahom – uobičajeni je rukopis kijevskog režima“, napisao je Puškov na Tviteru. 
List „NJujork tajms“ je ranije objavio istragu američkih eksperata koji pretpostavljaju da je Severna Koreja dobila motore ukrajinske proizvodnje za svoje balističke rakete. Ukrajinske vlasti i nadležne institucije negirali su ovu informaciju, saopštivši da se u fabrikama u Ukrajini takvi motori ne proizvode. 
Kijev je potom izneo pretpostavku da je ukrajinski motor kopiran „u nekoj zemlji“ i da je dospeo u Severnu Koreju preko teritorije Kine. 
Brojni ukrajinski političari su potom izjavili da je tekst „NJujork tajmsa“ inspirisala Rusija.
Stejt department je juče saopštio da se Vašington ozbiljno odnosi prema saopštenjima o isporukama raketnih motora iz Ukrajine u Severnu Koreju. Pročitajte OVDE kako Iran pravi fabriku naoružanja u Siriji Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Puškov u Srbiji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA