Najnovije

DODIK OŠTRO PO BAKIRU: "Ima prezime, ali nema ime!"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je uloga Bakira Izetbegovića, koji, kako je rekao, ima prezime, ali nema ime, teška.

Izetbegović - Dodik (Ilustracija: Pravda)

Osim toga, Dodik je naveo da Izetbegović pretnjama da će ga tužiti zbog izjava da je njegov otac Alija bio u Handžar diviziji pokušava da skrene pažnju sa istorijskih činjenica.
"Postoji istorijska građa, ali i svedoci koji govore o tome da je Alija Izetbegovic bio pripadnik ove nacističke jedinice", istakao je Dodik za "Večernje novosti".
"Ne razumem zašto je Bakiru stalo da dokazuje nešto što je svima veoma jasno. Na kraju krajeva, bilo je tih tvrdnji i u vreme dok je Alija bio živ, pa je ćutao, jer je znao istinu", naveo je Dodik. 
On je dodao da ne razmišlja o tome da na eventualnu tužbu Bakira Izetbegovića odgovara kontratužbom. 
"On preti tužbom godinama, ali je još nije podneo. Ako misli da će tužbama da opere Alijinu biografiju, teško će mu to poći za rukom”, istakao je Dodik. 
Ambasada Turske u BiH je nedavno saopštila da će turska državna televizija TRT snimiti u BiH seriju o Aliji Izetbegoviću, a planirano je da snimanje serije traje 75 dana. 
Dodik je potom izjavio da je snimanje filma o životu Alije Izetbegoviće samo način da se "opere njegova biografija". 
Dodik je rekao da je politika Alije Izetbegovića bila "politika smrti za mnoge Srbe, politika muslimanskog nacionalizma i ekspanzionizma na ovim prostorima". 
"Imajući u vidu sve to i činjenicu da je Aliju Izetbegović, kako je saopštio Haški tribunal na dan njegove smrti, samo smrt sprečila da završi u Haškom tribunalu i odgovara za zločine, ovo vidimo kao način da se opere njegova biografija", rekao je Dodik, prenela je RTRS. 
Bošnjački član Predsedništva BiH, i sin Alije Izetbegovića Bakir nakon toga je najavio tužbu protiv Dodika. 
"Alija je bio regrutovan u partizansku vojsku, a Dodik će svoje tvrdnje dokazivati na sudu", poručio je Izetbegović. Pogledajte OVDE koja su tri mesta gde Ameri mogu da izazovu sledeći rat. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je Alija Izetbegović upućivao islamističke pozdrave ekstremistima:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA