Najnovije

REKE KRVI TEKU AL MAFKAROM: DŽihadisti se kratko radovali, SAA povratila izgubljene punktove!

Područje centralne Sirije je ovih dana poprište najžešćih borbi između Sirijske arapske armije i njenih saveznika i džihadista Islamske države.

Borbe u Hami (Foto: Jutjub)

I bukvalno reke krvi teku istočnim delom Salamije, jer se situacija u osvajanju glavnih tačaka menja iz časa u čas. U toku je velika ofanziva sirijske vojske koja nastoji da nadoknadi ono što je izgubila u poslednja 24 časa.
Ranije danas teroristi ID su napali šest kontrolnih punktova koji su pripadali SAA i nacionalnim odbrambenim snagama (NDF) u blizini grada Al Mafkara u Salamijskom okrugu u istočnoj Hami.
Napad se pokazao uspešnim za terorističku grupu jer su uspeli da zauzmu skoro sve punktove, dok su ubili više od 15 vojnika iz NDF i SAA, javlja Amn.
Međutim, uspeh im je bio kratkotrajan, jer su kasnije popodne u to područje stigle dodatne snage sirijske armije koja je, prema vojnim izvorima, uspela da istera džihadiste iz Al Mafkara i povrati kontrolne punktove Nizar 3 i Nizar 4.
Pročitajte OVDE sve detalje o borbama u pustinji Badija i pogledajte mapu.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci iz prošlonedeljne operacije Jedinica narodne mobilizacije u kojima je oslobođeno pogranično područje Tal Afar (od 0.20)
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA