Najnovije

"BRATSKI DIJALOG": Evo na čemu rade sekretar Vatikana i moskovski patrijarh

Katolička crkva i Ruska pravoslavna crkva nastavljaju "bratski dijalog" tamo gde se jedinstvo oseća, izjavio je danas državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin u intervju za TAS uoči posete Rusiji.

Patrijarh moskovski Kiril (Foto: Jutjub)

Parolin će se u Rusiji sastati sa patrijarhom Moskve i cele Rusije Kirilom.
- Razgovor sa patrijarhom Ruske pravoslavne crkve dokazuje da je otvorenost koja se pokazala u poslednjim godinama rezultat istorijskog susreta u Havani između patrijarha Kirila i Papa Franje prošle godine - rekao je Parolin u intervjuu za TAS.
Parolin je podestio da su tokom susreta u Havani papa Franja i patrijarh Kiril razgovarali o zbližavanju kao zajedničkom putu katoličke i pravoslavne crkve.
- Kada hodamo zajedničkim putem i imamo jedan bratski dijalog, možemo da osetimo trenutke jedinstva. Zajednički put zahteva traganje za isitinom, strpljenjem, odlučnošću, upornošću, kao i ljubavlju - naveo je Parolin.
Dok je razgovarao o susretu pape Franje i patrijarha Kirila, Parolin je napomenuo da taj susret ne samo da je osnažio kontakte između predstavnika katoličke i ruske pravoslavne crkve, nego je i podstakao dve crkve da izglade razlike koje su imale u prošlosti, ali, kako je rekao Paroli, iako se negativan efekat tih razlika i dalje može osetiti, "sastanak nam je pomogao da vidimo jedinstvo za koje se zalažemo, jedinstvo koje se traži u Jevanđelu koje propovedamo", objasnio je Parolin.
Pogledajte OVDE video koji će svaki rusofil da pogleda.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A šta je patrijarh Kiril moskovski nedavno poručio?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA