Najnovije

Australija zakonom zabranjuje piratske stranice

Australijske vlasti su još krajem prošle godine najavile da bi mogle da zatraže od davalaca internet usluga u toj zemlji da potpuno blokiraju pristup svim veb stranicama koje ilegalno distribuiraju sadržaj zaštićen autorskim pravima ili torente kojima se do takvog sadržaja dolazi.

Ilustracija (FOTO: Pixabay)

Rečeno – učinjeno. Kao rezultat tužbe koju su zbog kršenja autorskih prava podigli kablovska televizija "Foxtel" i medijska kompanija "Village Roadshow", sud je presudio da je blokiranje piratskih stranica sasvim opravdano.
Ovih dana je istu presudu potvrdio i viši Federalni sud, pa će ona u narednih 15 dana stupiti na snagu. Kroz najviše dve nedelje, dakle, australijski ISP-ovi će morati da blokiraju ukupno 59 stranica i 127 domena koje služe za distribuciju piratskih filmova, serija i muzike.
Graham Burke, predsednik organizacije za zaštitu autorskih prava "Creative Content Australia", kaže: "Ovo je istorijski trenutak za Australiju jer će blokirati 95% kriminalnog saobraćaja na Internetu. Biće teže i mnogo riskantnije piratizovati sadržaje". 
NJegova organizacija je dodatno upozorila pirate koji bi mogli nastaviti sa ilegalnim preuzimanjem sadržaja da će protiv svakog od njih podići tužbu na sudu i zahtevati odštetu. "To je krađa koja šteti svakome ko stvara kvalitetan kreativni sadržaj", rekao je Burke, inače i potpredsednik kompanije "Village Roadshow", koja je i pokrenula celu ovu hajku na pirate. Izvor: IT vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA