Najnovije

BRNABIĆ S MEKALISTEROM: Evo čime merimo napredak Srbije!

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i predsedavajućim Komiteta EP za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom, kojem je poručila da zahvaljujući uspešnim ekonomskim i političkim reformama Srbija nastavlja ka članstvu u Evropskoj uniji.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Brnabić je rekla da Srbija nastavlja svoje unutrašnje reforme kako bi pokazala posvećenost evropskom putu, ali i zato što rezultati tih reformi doprinose poboljšanju životnog standarda i kvaliteta života građana.
Mekalisteru je prenela da ispunjavanje obaveza neophodnih za otvaranje pristupnih poglavlja, za Srbiju ne znači proces "štikliranja" stavki, već da to usmerava našu zemlju ka bržem razvoju i društvu budućnosti.
"Nikada nismo svoj napredak merili na osnovu toga koliko smo poglavlja otvorili, i to nećemo činiti ni ubuduće. Merićemo napredak na osnovu toga koliko smo radnih mesta stvorili i koliko smo unapredili svakodnevni život našim građanima i građankama, kao i koliko smo unapredili životno okruženje u Srbiji", naglasila je Brnabić.
Brnabić je naglasila da će Srbija i u narednom periodu nastaviti da bude pouzdan i kredibilan partner EU.
Ona je pozdravila pristup EU po kojem se vrednovanje napretka svake zemlje obavlja na osnovu individualnih zasluga i izrazila nadu da će države članice EU uvažiti te napore i odrediti vremenski okvir za njihovo pristupanje EU, odnosno da ostave otvorenu mogućnost pristupanja novih članica u narednom budžetskom periodu.
Dačić i Mekalister: Srbija realizuje svoje spoljnopolitičke prioritete
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister razgovarali su u Beogradu o daljim koracima u evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu, saradnji sa Evropskim parlamentom, kao i o najaktuelnijim spoljnopolitičkim pitanjima iz okruženja EU i Srbije.
Dačić je Mekalisteru rekao da će Srbija nastaviti da realizuje svoje spoljnopolitičke prioritete, pri čemu je članstvo u EU strateško opredeljenje Vlade, a takođe, i regionalna stabilnost.
Dodao je da je Srbija odlučna da svojom konstruktivnim delovanjem nastavi da pruža značajan doprinos stabilnosti i očuvanju mira u regionu.
Dejvid Mekalister ranije danas sastao se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji ga je upoznao sa planovima za unutrašnji dijalog o Kosovu.
Pročitajte OVDE šta za to vreme Milan Stamatović poručuje srpskoj vladi a tiče se prodaje srpske zemlje?
Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo šta Brnabićeva kaže o saradnji na Zapadnom Balkanu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA