Najnovije

SPORAZUM NA ŠTETU SIRIJE: Borci ID klimatizovanim autobusima napustili Liban, evo gde su ih prevezli (VIDEO)

Terotirija ID na granici Sirije i Libana potpuno je očišćena, a teroristi su po sporazumu dislocirani na drugu teritoriju koju kontroliše ta teroristička grupa.

Tražili klimatirovane autobuse (Foto: Jutjub)

Tokom ofanzive na pogranične delove Sirije i Libana, sa sirijske strane očišćeno je 310 kvadratnih kilometara, a sa libanske strane 120 kvadratnih kilometara.  Poslednji teroristi ID napustili su teritoriju Libana u 17 klimatizovanih autobusa i 11 manjih vozila, i prešli na teritoriju koju kontroliše sirijska arapska armija. Prema navodima medija, oni će biti prebačeni na teritoriju Deir Ez Zora.

Libanska strana se obavezala da će pružiti medicinsku negu ranjenim terororistima a oni su predali tela osam libanskih vojnika koji su zarobljeni i ubijeni 2014. godine.  Sporazum sa ID postigao je Hezbolah, a sirijska vlada je pristala da propusti teroriste preko svoje teritorije. Sirija verovatno nije imala izbora iako ovaj dogovor nije povoljan po nju jer slede borbe za Deir Ez Zor. Podsećamo, SAA ima akativnu podršku Hezbolaha a njihovi borci su učestvovali u borbama na svim frontovima u Siriji. Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo da ID povlači sve snage i teško naoružanje ka Dier Ez Zoru koji je poslednji veći grad u rukama te terorističke organizacije. Snimak osvajanja baze SAA od strane ID nadomak granice sa Irakom pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napredovanje ka Deir Ez Zoru.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA